Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-25-2005-09

RK-25-2005-09.doc
Číslo materiálu09
Číslo jednacíRK-25-2005-09
NázevSouhlas se stavbou chodníku v k. ú. Lípa u Havlíčkova Brodu a obci Lípa
Zpracoval F. Vak
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuObec Lípa požádala odbor majetkový KÚ žádostí o vydání souhlasu se stavbou chodníku na pozemku par. č. 1558/25 v k. ú. Lípa u Havlíčkova Brodu a obci Lípa a o budoucí převod chodníkem zastavěné části uvedeného pozemku.
Uvedený pozemek kraj Vysočina vlastní na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí ministra dopravy a spojů ze dne 10. září 2001 čj. 3496/01-9-KM. Usnesením zastupitelstva kraje 083/07/01/ZK ze dne 10. září 2001 byl svěřen do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Havlíčkův Brod. U Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Havlíčkův Brod je zapsán v katastru nemovitostí pro uvedené katastrální území a obec na listu vlastnictví 302.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje vyslovit souhlas se stavbou chodníku na části uvedeného pozemku. Po dokončení stavby a jejím následném geometrickém zaměření navrhuje OM, aby chodníkem zastavěná část pozemku byla darována obci. Návrh koresponduje s příslušnými ustanoveními Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina. V souladu s ustanovením § 18 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění je třeba záměr kraje darování nemovitého majetku zveřejnit po dobu nejméně 30 dnů na úřední desce krajského úřadu.
Návrh usnesení předpokládá vydání souhlasu na stavbu chodníku, schválení zveřejnění záměru darovat obci část pozemku zastavěnou chodníkem a doporučení zastupitelstvu kraje schválit darování chodníkem zastavěného pozemku do vlastnictví obce.
StanoviskaMajetkový správce souhlasí s provedením stavby chodníku a s následným převodem chodníkem zastavěného pozemku do vlastnictví obce Lípa
Proti stavbě chodníku a převodu chodníkem zastavěné části pozemku obce Lípa nemá odbor dopravy a silničního hospodářství žádných námitek.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou chodníku na části pozemku par. č. 1558/25 v k.ú. Lípa u Havlíčkova Brodu a obci Lípa;
schvaluje
zveřejnění záměru darovat obci Lípa část pozemku par. č. 1084/1 v k. ú. Lípa u Havlíčkova Brodu a obci Lípa zastavěnou chodníkem obci Lípa, a
doporučuje
zastupitelstvu kraje Vysočina schválit darování chodníkem zastavěné části pozemku par. č. 1558/25 v k. ú. Lípa u Havlíčkova Brodu a obci Lípa do vlastnictví obce Lípa.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín srpen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz