Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2005-49

RK-24-2005-49.doc  RK-24-2005-49pr1www.doc
Číslo materiálu49
Číslo jednacíRK-24-2005-49
NázevStanovení platu ředitelům příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina na úseku kultury
Zpracoval K. Lisá, M. Janíčková
Předkládá H. Kubíček
Počet příloh
Popis problémuV souladu s nařízením vlády č. 330/2003 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů, byly s účinností od 1. 3. 2005 poprvé stanoveny radou kraje platy novým ředitelům Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě a Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod, příspěvkových organizací, jmenovaným do funkcí na základě výběrového řízení. Vzhledem k tomu, že doba jejich působení ve funkci završila tři měsíce, lze jim ve smyslu doporučení rady kraje navrhnout úpravu osobního příplatku. Odbor kultury a památkové péče vyhodnotil dosavadní spolupráci s jmenovanými řediteli, posoudil plnění zvýšeného rozsahu úkolů v jednotlivých organizacích, kvalitu personální práce, práci se sbírkami a ocenil především jejich snahu o řešení a nápravu dlouho opomíjených problémů. S odkazem na výše uvedené a za dosahování velmi dobrých výsledků v činnosti organizací navrhl odbor kultury a památkové péče zvýšení osobních příplatků ředitelům příspěvkových organizací dle přílohy č. 1 tohoto materiálu.
Návrh řešení Odbor kultury a památkové péče navrhuje radě kraje promítnout změnu výše osobních příplatků do platů ředitelů a stanovit nově platy ředitelům Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě a Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod, příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina na úseku kultury dle přílohy č. 1 tohoto materiálu. Ostatní složky platů (platová třída a stupeň, příplatek za vedení) zůstávají beze změny.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
stanoví
platy ředitelům Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě a Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod, příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina na úseku kultury s účinností
od 1. 8. 2005 dle materiálu RK-24-2005-49, př. 1.
Odpovědnost odbor kultury a památkové péče
Termín červenec 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz