Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2005-30

RK-24-2005-30.doc
Číslo materiálu30
Číslo jednacíRK-24-2005-30
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření - Dětský domov Telč
Zpracoval H. Javůrková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuOdbor majetkový postupně zrealizoval několik stavebních akcí v objektu Dětského domova v Telči. Smyslem a cílem akcí je vytvořit odpovídající podmínky pro činnost tohoto zařízení a odstranit nevyhovující stavebně technický stav objektu.V letošním roce zde probíhá rekonstrukce ZTI. Akce je kryta finančními prostředky ve výši 1 mil. Kč z rozpočtu kraje Vysočina pro rok 2005 a je uvedena v příloze M1 rozpočtu. Náklady na rekonstrukci ZTI včetně projektové dokumentace jsou 287 tis. Kč. Částka 500 tis. Kč byla v rámci rozpočtového opatření použita na jinou akci v rámci oprav ve školství. Na uvedené akci zbývá v rozpočtu kraje částka 213 tis. Kč.
Návrh řešení OM navrhuje využití části rozpočtovaných prostředků na opravu suterénu domova. Po předchozím odstranění příčiny zamokření suterénních prostor jsou nyní tyto prostory ve stavu, kdy je možné přistoupit k jejich opravě. Oprava by spočívala v sanaci omítek, elektrických rozvodů, některých výplní otvorů a dalších stavebních prvků. V suterénu jsou umístěny technické provozy zařízení, zejména prádelna a sušárna. OM zajistil nezávaznou poptávkou nabídky třech uchazečů. Celá akce je nákladově ve výši cca 320 tis. Kč. Návrh předpokládá zařazení akce "Dětský domov Telč - oprava suterénu" do přílohy rozpočtu M1 rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství a přesun finančních prostředků ve výši 213 tis. Kč. Finanční krytí je navrhováno snížením stejné částky u akce "DD Telč - rekonstrukce ZTI". V případě schválení navrhovaného rozpočtového opatření OM ve spolupráci s EO vnitřním rozpočtovým opatřením zajistí finanční dokrytí akce.
StanoviskaEkonomický odbor souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením v rámci kapitoly Nemovitý majetek.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* zařazení nové akce "Dětský domov Telč - oprava suterénu" do přílohy rozpočtu M1 rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, která je součástí kapitoly Nemovitý majetek;
* rozpočtové opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek - snížení rozpočtu schválené akce "DD Telč - rekonstrukce ZTI" (§ 4322 Ústavy péče pro mládež, položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, kapitálové výdaje) o částku 213 tis. Kč a zvýšení rozpočtu nově zařazené akce "Dětský domov Telč - oprava suterénu" (§ 4322 Ústavy péče pro mládež, položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, běžné výdaje) o tuto částku.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín srpen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz