Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-22-2005-08

RK-22-2005-08.doc
Číslo materiálu08
Číslo jednacíRK-22-2005-08
NázevNávrh rozpočtového opatření - technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních a zdravotnických organizacích, Domov důchodců Proseč u Pošné - Oprava hráze rybníka Nesvačily"
Zpracoval J. Lukáš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je vlastníkem rybníka v místní části Nesvačily obce Pošná, katastrální území Proseč u Pošné. V pondělí 23. 5. 2005 v odpoledních hodinách letošního roku spadla v povodí rybníka na pozemku par. č. 487/2 přívalová srážka o velké intenzitě, která vyvolala v tomto místě lokální povodeň.
Při povodni nestačil bezpečnostní přeliv převést přitékající vodu do rybníka, došlo k nadržení hladiny až na úroveň koruny hráze a následně k jejímu přelití. Proudem vody byla v místě spodní výusti porušena konstrukce vzdušného líce tělesa hráze. Po poškozené hrázi vede jediná cesta pro trojici stavení.
Po poradě s vedoucím oddělení správy realit a po prohlídce přímo na místě bylo doporučeno, vzhledem k mimořádné situaci, začít neprodleně s pracemi na odstranění této havárie.
Návrh řešení Je třeba neprodleně provést následující opatření a práce.
Prodloužit vypouštěcí potrubí a jeho zakončení kamenným čelem výusti. Dále pak je nutné opravit a dosypat poškozené těleso hráze v místě kde došlo k jejímu přelití. Zejména v prostoru spodní výusti. Také je nutné opravit porušenou krajnici stávající komunikace hutněným zásypem štěrkodrti v celé délce opravy.
Akce bude financována z rozpočtu kraje pro rok 2005, Kapitola nemovitý majetek, položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních a zdravotnických organizací.
Předpokládaný náklad je na základě provedené nezávazné poptávky odhadován na 100.000,-Kč vč. DPH.
Odbor majetkový navrhuje provést nezbytná opatření ve výše uvedeném rozsahu. Návrh předpokládá schválit rozpočtové opatření přesunem finančních prostředků v kapitole Nemovitý majetek, položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích z akce "Domov důchodců Humpolec - Oprava oken" (org. 5201400000) na novou akci "Domov důchodců Proseč u Pošné - Oprava hráze rybníka Nesvačily" .
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením v rámci kapitoly Nemovitý majetek.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* zařazení nové akce "Domov Důchodců Proseč u Pošné - Oprava hráze rybníka Nesvačily" do přílohy M2 rozpočtu rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích, kapitoly Nemovitý majetek;
* rozpočtové opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek - snížení rozpočtu akce "Domov Důchodců Humpolec - Oprava oken" (§ 4316 Domovy důchodců, běžné výdaje, položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích) o částku 100 tis. Kč a zvýšení rozpočtu nově zařazené akce "Domov Důchodců Proseč u Pošné - Oprava hráze rybníka Nesvačily" (§ 4316 Domovy důchodců, běžné výdaje, položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích) o částku 100 tis. Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín červen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz