Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-40-2017-62

RK-40-2017-62.doc  RK-40-2017-62pr01.doc  RK-40-2017-62pr02.doc  RK-40-2017-62pr03.doc  RK-40-2017-62pr04.doc
Číslo materiálu62
Číslo jednacíRK-40-2017-62
NázevZavedení a realizace dynamického nákupního systému (DNS) Dynamický nákupní systém na zajištění činností koordinátora BOZP pro pozemní stavby
Zpracoval J. Tvrzová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o rozhodnutí o zavedení dynamického nákupního systému pro zadávání veřejných zakázek na pořízení služeb koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (dále jen BOZP) na pozemních stavebních akcích Kraje Vysočina pro roky 2018 - 2021.

Předpokládaná hodnota služeb koordinátora BOZP na pozemních stavbách byla stanovena s ohledem na údaje o zakázkách stejného předmětu plnění zadávaných Krajem Vysočina v předchozích letech v částce 5,4 mil. Kč bez DPH za 48 předpokládaných měsíců trvání dynamického nákupního systému (dále jen DNS ).
DNS je plně elektronický, otevřený systém zadávání veřejných zakázek na pořízení běžně dostupného zboží, služeb nebo stavebních prací. V případě zavedení DNS na pořízení služeb koordinátora BOZP jsou výhody v operativnosti při rozhodování o způsobu výběru dodavatele. Ročně je zadáno cca 60 - 70 smluv na služby koordinátora BOZP na pozemních stavbách. Dříve využívaný systém zadávání služeb koordinátora v blocích na jednotlivé okresy kraje se neosvědčil, a to jak z důvodů vyvolaných změn v rozpočtu, tak v odhadu předpokládaného časového rozsahu výkonu služeb s ohledem na dobu výstavby apod. Zadávání jednotlivých minitendrů proběhne vždy bezprostředně před realizací akce a bude tak možné reagovat i na případné rozpočtové změny v běžném kalendářním roce.
Podkladem pro zavedení DNS je zadávací dokumentace uvedená v materiálu
RK-40-2017-62, př. 1, která stanoví základní podmínky zavedení a realizace DNS (kvalifikační předpoklady, dobu trvání DNS, vymezení předmětu plnění veřejných zakázek), a zároveň plní funkci výzvy k podání žádostí o účast. Zadavatel stanoví pro doručení žádostí o účast lhůtu ne kratší než 30 dnů od zahájení zadávacího řízení. Tento dokument bude zveřejněn po celou dobu trvání DNS (tedy 48 měsíců) a bude průběžně dostupný a přístupný kterémukoliv dodavateli, který bude mít zájem se do DNS registrovat.
Dokument uvedený v materiálu RK-40-2017-62, př. 2 je vzor Výzvy, která bude rozesílána dodavatelům již registrovaným v DNS (dokument nebude v souladu se ZZVZ přístupný veřejně). Nabídky na jednotlivé minitendry budou podávány ve stanovené lhůtě (minimálně 10 dnů). OM bude prostřednictvím OAPR informovat radu kraje o průběhu DNS a realizaci jednotlivých výzev vždy po ukončení kalendářního čtvrtletí trvání DNS.
Postup při administraci DNS včetně pravomocí a povinností zúčastněných odborů (OM, OAPR) a zástupců kraje jsou uvedeny v materiálu RK-40-2017-62, př. 3.
Návrh řešení Předkladatel navrhuje Radě Kraje Vysočina rozhodnout zahájit zadávací řízení Dynamický nákupní systém na zajištění činností koordinátora BOZP pro pozemní stavby v režimu nadlimitní veřejné zakázky na služby dle pravidel pro užší řízení vymezených zákonem č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek (dále jen ZZVZ ), a v souladu s Pravidly Rady Kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek č. 07/17. Cílem zadávacího řízení je zavedení dynamického nákupního systému na pořizování služeb koordinátora BOZP na jednotlivé pozemní stavební akce realizované krajem.

Zadávací dokumentace k zadávacímu řízení na zavedení dynamického nákupního systému Dynamický nákupní systém na zajištění činností koordinátora BOZP pro pozemní stavby je obsahem materiálu RK-40-2017-62, př. 1, vzor Výzvy pro podávání nabídek je uveden v materiálu RK-40-2017-62, př. 2. Termín pro podání nabídek bude stanoven v souladu se zákonem.
Předkladatelé navrhují Radě Kraje Vysočina:
* rozhodnout o zahájení řízení na zavedení DNS pod názvem Dynamický nákupní systém na zajištění činností koordinátora BOZP pro pozemní stavby v souladu se ZZVZ a se zadávací dokumentací dle materiálu RK-40-2017-62, př. 1;
* stanovit, že osobami oprávněnými provádět elektronické úkony nezbytné pro zavedení fungování DNS (zavedení DNS, vyhlašování jednotlivých výzev, posouzení žádostí o účast v DNS, posouzení a hodnocení nabídek, apod.) jsou zaměstnanci Odboru majetkového a Odboru analýz a podpory řízení Krajského úřadu Kraje Vysočina;
* vydat Pokyn pro realizaci Dynamický nákupní systém na zajištění činností koordinátora BOZP pro pozemní stavby dle materiálu RK-40-2017-62, př. 3;
* uložit Odboru majetkovému a Odboru analýz a podpory řízení Krajského úřadu Kraje Vysočina zajistit realizaci a řádný průběh zadávacího řízení na zavedení DNS dle schváleného způsobu zadání a podmínek stanovených v zadávací dokumentaci nadlimitní veřejné zakázky Dynamický nákupní systém na zajištění činností koordinátora BOZP pro pozemní stavby .
Dle ustanovení čl. 7 odst. 1 Pravidel Rady Kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek č. 07/17 rozhoduje o zadávání a způsobu zadávání nadlimitní veřejné zakázky rada kraje.
StanoviskaOAPR doporučuje schválit navržené usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zahájit zadávací řízení na zavedení dynamického nákupního systému Dynamický nákupní systém na zajištění činností koordinátora BOZP pro pozemní stavby v souladu se zadávací dokumentací dle materiálu RK-40-2017-62, př. 1;
stanoví
zaměstnance Odboru majetkového a Odboru analýz a podpory řízení Krajského úřadu Kraje Vysočina osobami oprávněnými provádět elektronické úkony nezbytné pro fungování DNS Dynamický nákupní systém na zajištění činností koordinátora BOZP pro pozemní stavby (zavedení DNS, posouzení žádostí o účast v DNS, vyhlašování jednotlivých minitendrů, posouzení a hodnocení nabídek, apod.);
vydává
Pokyn pro realizaci DNS Dynamický nákupní systém na zajištění činností koordinátora BOZP pro pozemní stavby dle materiálu RK-40-2017-62, př. 3;
ukládá
Odboru majetkovému a Odboru analýz a podpory řízení Krajského úřadu Kraje Vysočina zajistit realizaci a řádný průběh zadávacího řízení nadlimitní veřejné zakázky Dynamický nákupní systém na zajištění činností koordinátora BOZP pro pozemní stavby dle schváleného způsobu zadání a podmínek stanovených v zadávací dokumentaci dle materiálu RK-40-2017-62, př. 1.
Odpovědnost OM, OAPŘ
Termín 15. 3. 2022
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz