Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-40-2017-18

RK-40-2017-18.doc  RK-40-2017-18pr01.doc
Číslo materiálu18
Číslo jednacíRK-40-2017-18
NázevPravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování stipendií pro účely zajištění pracovníků vykonávajících nelékařské zdravotnické povolání v Kraji Vysočina (stipendijní program NLZP) - motivační opatření
Zpracoval8 Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování stipendií pro účely zajištění pracovníků vykonávajících nelékařské zdravotnické povolání v Kraji Vysočina (stipendijní program NLZP) - motivační opatření pro: jednání rady kraje č. 40/2017 dne 19. 12. 2017
Předkládá S. Měrtlová
Počet příloh
Popis problémuMezi prioritní oblasti Programu rozvoje Kraje Vysočina patří kvalitní a dostupné veřejné služby. S tím souvisí cíl kraje zabezpečit kvalifikované lidské zdroje potřebné pro zajištění kvalitní zdravotní péče. Stabilizace zdravotnických pracovníků s cílem zabezpečit lidské zdroje má být podpořena mimo jiné prostřednictvím motivačního stipendia. Pro účely zajištění mladých lékařů v kraji byla schválena radou kraje usnesením č. 0543/11/2017/RK v březnu letošního roku pravidla pro poskytování stipendií studentům medicíny. Nyní odbor zdravotnictví předkládá návrh pravidel, na základě kterého má být posílen zájem studentů nelékařských zdravotnických oborů o poskytování zdravotních služeb ve zdravotnických zařízeních poskytovatelů zdravotní péče zřizovaných Krajem Vysočina. Formou podpory jsou motivační stipendia poskytovaná studentům studujícím programy určené k získání odborné způsobilosti nelékařského zdravotnického pracovníka, akreditované Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Pravidla předpokládají součinnost příslušného poskytovatele zdravotních služeb zřizovaného krajem. Bližší podmínky poskytování stipendií jsou uvedeny v materiálu RK-40-2017-18, př. 1.
Návrh řešení Odbor zdravotnictví navrhuje Radě Kraje Vysočina schválit Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování stipendií pro účely zajištění pracovníků vykonávajících nelékařské zdravotnické povolání v Kraji Vysočina (stipendijní program NLZP) dle materiálu RK-40-2017-18, př. 1.
Rozhodovací působnost rady kraje je dána ustanovením § 59 odst. 3 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k předloženému materiálu.
Oddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky.
Oddělení řízení lidských zdrojů souhlasí s předloženým materiálem a návrhem usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
Pravidla Rady Kraje pro poskytování stipendií pro účely zajištění pracovníků vykonávajících nelékařské zdravotnické povolání v Kraji Vysočina (stipendijní program NLZP) dle materiálu RK-40-2017-18, př. 1.
Odpovědnost odbor zdravotnictví
Termín 1. 1. 2018
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz