Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-19-2005-29

RK-19-2005-29.doc
Číslo materiálu29
Číslo jednacíRK-19-2005-29
NázevStanovisko k nákupu zásahového vozidla pro ZZS kraje Vysočina
Zpracoval J. Koten
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuZdravotnická záchranná služba kraje Vysočina, příspěvková organizace (dále jen ZZS), plánuje v tomto roce provést výměnu nejméně 6-ti sanitních vozidel potřebných pro poskytování přednemocniční neodkladné péče (dále jen PNP). K nákupu chce využít "Státní dotace pro krajská střediska ZZS na pořízení nové techniky", která je stanovena do výše 70% celkových investičních nákladů. V současné době je možné získat finanční prostředky na zakoupení jednoho sanitního vozidla, jehož předpokládaná cena u typu Mercedes Benz Sprinter 316 činí cca 2250 tis. Kč a které bude použito pro stanoviště ZZS v Jihlavě. Zbývajících min. 30% investičních nákladů bude pokryto v rámci finančního plánu organizace na rok 2005. K poskytnutí státní dotace je nezbytné souhlasné stanovisko zřizovatele.
ZZS v rámci kraje v současné době provozuje 42 zásahových vozidel včetně 3 automobilů terénních. Automobilová technika vykazuje různý stupeň opotřebení úměrný počtu provozních hodin. Na konci roku 2005 tři vozidla překročí 250 000 najetých km a další tři vozidla 230 000 najetých km. Za touto hranicí je již nutné vozidla z důvodu poruchovosti, z důvodu bezpečnosti posádky provádějící PNP a z důvodu celkového opotřebení vyřadit z používání v rámci ZZS.
ZZS plánuje obměnu a unifikaci vozidel v rámci celého kraje tak, aby mohla postupně dodržovat limit 180 000 najetých km a celkovou dobu provozu 9 let, jako dvě kritéria pro plánované vyřazování vozidel z používání pro PNP.
Návrh řešení S ohledem na potřebnost výměny automobilové techniky ZZS kraje Vysočina, příspěvkové organizace, doporučujeme využít možností předmětné státní dotace a vydat souhlasné stanovisko k nákupu nového zásahového vozidla.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
vydává
souhlasné stanovisko k žádosti o státní dotaci na nákup nového zásahového vozidla pro ZZS kraje Vysočina, příspěvkovou organizaci, na zajišťování přednemocniční neodkladné péče, která je stanovena do výše 70% investičních nákladů. Nepokryté náklady ve výši min. 30% budou hrazeny příspěvkovou organizací v rámci finančního plánu na rok 2005.
Odpovědnost ZZS kraje Vysočina
Termín 31. 10. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz