Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-21-2017-33

RK-21-2017-33.doc  RK-21-2017-33pr01.pdf
Číslo materiálu33
Číslo jednacíRK-21-2017-33
NázevUzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti - k. ú. Nové Město na Moravě
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina připravuje realizaci projektu Transformace Domova Kamélie Křižanov II. V rámci tohoto projektu mají být vybudovány dva objekty bydlení v k. ú. Nové Město na Moravě. Kraj uzavřel s městem Nové Město na Moravě v souladu s usnesením 0539/07/2016/ZK dne 14. 3. 2017 smlouvu o budoucí kupní smlouvě na získání pozemků pro plánovanou výstavbu. Součástí výstavby bude i vybudování prodloužení plynovodního řadu a plynových přípojek, mimo jiné na pozemcích par. č. 135/5 a par. č. 313 v k. ú. Nové Město na Moravě, ve vlastnictví města Nové Město na Moravě. Aby kraj získal stavební povolení, musí předložit smlouvu s vlastníkem dotčených pozemků, která jej bude opravňovat realizovat stavbu na cizím pozemku. Touto smlouvou je v případě inženýrských sítí smlouva o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít mezi městem Nové Město na Moravě a Krajem Vysočina smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti, podle které budou stavbou Transformace Domova Kamélie Křižanov II. v Novém Městě na Moravě dotčeny pozemky par. č. 135/5 a par. č. 313 v k. ú. Nové Město na Moravě. Smlouva by měla být uzavírána bezplatně. Uzavření smlouvy již projednala rada města Nové Město na Moravě dne 5. 6. 2017.
Smlouva není předkládána, jedná se o standardní typ smlouvy.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít mezi městem Nové Město na Moravě a Krajem Vysočina smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít mezi městem Nové Město na Moravě, na straně vlastníka dotčených pozemků a budoucího povinného a Krajem Vysočina, na straně budoucího oprávněného smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti spočívající ve zřízení a provozování stavby Prodloužení plynovodního řadu a plynových přípojek budovaných v rámci stavby Transformace Domova Kamélie Křižanov II. mimo jiné na pozemcích par. č. 135/5 a par. č. 313 v k. ú. Nové Město na Moravě s tím, že se jedná o smlouvu bezplatnou.
Odpovědnost OM
Termín 31. 7. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz