Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-21-2017-11

RK-21-2017-11.doc  RK-21-2017-11pr01.doc
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-21-2017-11
NázevSmlouva o spolupráci mezi Zdravotnickou záchrannou službou Kraje Vysočina, příspěvkovou organizací a NONSTOPMEDIC, s.r.o.
Zpracoval J. Štanclová
Předkládá S. Měrtlová
Počet příloh
Popis problémuZdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina, příspěvková organizace (dále jen ZZS KV ) požádala o souhlas s uzavřením smlouvy mezi ZZS KV a společností NONSTOPMEDIC, s.r.o., předmětem které je spolupráce v případech tzv. sekundárních transportů (nejedná se o přednemocniční neodkladnou péči osobám se závažným postižením zdraví nebo v přímém ohrožení života, ale o dopravu nemocných a raněných v podmínkách přednemocniční neodkladné péče mezi poskytovateli zdravotních služeb). V případě, že u ZZS KV nebude pro účely sekundárních transportů možné z kapacitních důvodů sestavit náhradní výjezdovou skupinu (sekundární převozy jsou zajišťovány náhradními výjezdovými skupinami) nebo žádající pracoviště (nemocnice) bude požadovat skupinu RLP (s lékařem), bude požádána operačním střediskem ZZS KV společnost NONSTOPMEDIC, s.r.o., která obdržený požadavek potvrdí a zajistí transport vlastním jménem a na vlastní účet. S ohledem na skutečnost, že z celkového počtu výjezdů ZZS KV je cca 3,7% plánovaných sekundárních a že se bude jednat o výjimečné případy, kdy nebude dostatečná kapacita ZZS KV, nebude mít toto smluvní přenechání sekundárních transportů výrazný vliv na vykazování zdravotní péče ZZS KV u zdravotních pojišťoven.
Sekundární transporty patří mezi tzv. další činnosti poskytovatele zdravotnické záchranné služby, které může poskytovat dle § 28 zákona č. 374/2011 Sb., o zdravotnické záchranné službě, ve znění zákona č. 385/2012 Sb., pokud tím nebude ohroženo poskytování zdravotnické záchranné služby nebo nebudou ohroženy činnosti k připravenosti na mimořádné události nebo krizové situace.
Bližší podmínky spolupráce jsou uvedeny v návrhu smlouvy, který je obsažen v materiálu RK-21-2017-11, př. 1.
Návrh řešení Uzavření smlouvy není v rozporu s hlavním účelem, pro který je ZZS KV zřízena. Odbor zdravotnictví doporučuje radě kraje udělit souhlas s uzavřením smlouvy o spolupráci dle materiálu RK-21-2017-11, př. 1.
Příslušnost rady kraje k udělení souhlasu s uzavřením smlouvy je dána ustanovením § 59 odst. 1 písm. i) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s uzavřením smlouvy o spolupráci podle podmínek stanovených v materiálu RK-21-2017-11, př. 1.
Odpovědnost odbor zdravotnictví, ředitelka Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina, příspěvkové organizace
Termín 30. 6. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz