Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-16-2017-13

RK-16-2017-13.doc  RK-16-2017-13pr01.doc  RK-16-2017-13pr02.doc
Číslo materiálu13
Číslo jednacíRK-16-2017-13
NázevAkce Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace
Zpracoval J. Komínová
Předkládá L. Seidl
Počet příloh
Popis problémuOdbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu obdržel od ředitele Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace (dále též MVJ ) záměr realizovat akci z dotačního výzkumného programu Ministerstva kultury ČR, viz materiál RK-16-2017-13, př. 1, která je předkládána radě kraje k rozhodnutí.
Záměrem Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace je získat finanční prostředky z Programu na podporu aplikovaného výzkumu a vývoje národní a kulturní identity na léta 2016 až 2022 (NAKI II) na úplné pokrytí nákladů spojených s výzkumem vrcholně středověké keramiky 13. - 15. století a následnou prezentací výsledků. Zároveň budou vyvíjeny metodiky evidence, dokumentace a prezentace středověké keramiky jako významné součásti movitého kulturního dědictví. Uchazečem, resp. příjemcem podpory mohou být výlučně výzkumné organizace. MVJ jakožto jediná výzkumná organizace muzejního typu na území Kraje Vysočina bude v roli partnera. Celkové náklady akce jsou předběžně odhadovány ve výši 16 500 000 Kč, přičemž 926 000 Kč z této částky průběžně v jednotlivých letech (2018 až 2021), v případě schválení dotace, obdrží MVJ.
Návrh řešení Dle Pravidel Rady Kraje Vysočina k Zásobníku akcí Kraje Vysočina a k projektovému řízení příspěvkových organizací ze dne 31. 1. 2017 č. 03/17 (dále jen Pravidla ) Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu navrhuje Radě Kraje Vysočina rozhodnout v souladu s čl. 7 odst. 8 Pravidel zařadit akci Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace Vrcholně středověká keramika jako součást movitého kulturního dědictví dle materiálu
RK-16-2017-13, př. 1 do zásobníku akcí k realizaci a uložit řediteli Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace připravit neprodleně pro zařazenou akci Vrcholně středověká keramika jako součást movitého kulturního dědictví projektovou žádost.
Předkládaná akce plně odpovídá hlavnímu účelu příspěvkové organizace dle zřizovací listiny Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace; s ohledem na výstupy projektu jsou veřejné prostředky vynakládány efektivně; vzhledem na průběžné financování akce vždy s předstihem na začátku jednotlivých let, v nichž je počítáno s realizací akce, je financování reálné a nepředpokládá se vznik okolností, které by mohly mít dopad na zřizovatele.
StanoviskaGrémium ředitele souhlasí s projektovým záměrem.
Ekonomický odbor bere navrhovaný projekt na vědomí a nemá připomínky. Případná realizace akce je bez požadavku na rozpočet kraje.
Odbor regionálního rozvoje nemá připomínky k předloženému podkladu.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
v souladu s čl. 7 odst. 8 Pravidel zařadit akci Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace Vrcholně středověká keramika jako součást movitého kulturního dědictví dle materiálu RK-16-2017-13, př. 1 do zásobníku akcí k realizaci;
ukládá
řediteli Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace připravit neprodleně pro zařazenou akci Vrcholně středověká keramika jako součást movitého kulturního dědictví projektovou žádost.
Odpovědnost odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu, ředitel Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace
Termín 3. 5. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz