Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-08-2017-22

RK-08-2017-22.doc  RK-08-2017-22pr01.pdf
Číslo materiálu22
Číslo jednacíRK-08-2017-22
NázevNávrh na zařazení nové akce Nemocnice Pelhřimov - Stavební úpravy budovy č.p. 710 - do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M2
Zpracoval J. Kalina
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál předkládá k projednání záměr realizovat akci: Nemocnice Pelhřimov - Stavební úpravy budovy č.p. 710 .
Nemocnice Pelhřimov vložila do aplikace Zásobník akcí novou akci Výměna oken a zateplení budovy ředitelství. Důvody pro realizaci Nemocnice uvádí takto:
Výměna stávajících oken a zateplení pláště budovy ředitelství v návaznosti na provedenou opravu střechy.
OM provedl místní šetření, které potvrdilo nutnost řešit opravu tohoto objektu komplexně. Zateplení objektu však shledal jako neekonomické. V roce 2015 byla provedena oprava střechy a půdního prostoru včetně výměny části oken a zateplení podkroví. Je potřebné provést opravu hydroizolací objektu, sanaci sklepních prostor, výměnu všech instalací a podlah, výměnu oken, zateplení objektu pouze ve schodišťové části, opravu interiérů, opravu fasády.
Návrh řešení Je navrhováno provést během roku 2017 projektové práce a v roce 2018 práce stavební. Hrubý odhad investičních nákladů činí cca 17 mil. Kč. Projekční a přípravné práce do 1 mil. Kč. Realizace této akce by vytvořila důstojný objekt pro sídlo vedení Nemocnice Pelhřimov.
Je navrhováno rozhodnout zařadit do rozpočtu kraje pro rok 2017 novou akci Nemocnice Pelhřimov - Stavební úpravy budovy č.p. 710 . Na základě toho může OM zahájit projektovou přípravu stavby. Finanční krytí výdajů akce je možné zajistit formou změny rozpisu rozpočtu v rámci kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M2 - Zdravotnictví.
StanoviskaStanoviska ze zásobníku akcí:
Odbor ekonomický bere materiál na vědomí. Finanční prostředky na realizaci stavby bude třeba zapracovat do návrhu rozpočtu kraje na rok 2018, do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M2 - Zdravotnictví.
Odbor zdravotnictví se záměrem souhlasí.
Grémium ředitele souhlasí s projektovým záměrem
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit do rozpočtu kraje pro rok 2017, do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M2 - Zdravotnictví novou akci Nemocnice Pelhřimov - Stavební úpravy budovy č.p. 710 .
Odpovědnost OM, OE
Termín 28. 2. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz