Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-05-2017-16

RK-05-2017-16.doc  RK-05-2017-16pr01.doc
Číslo materiálu16
Číslo jednacíRK-05-2017-16
NázevRUMOBIL - soutěž pro žáky základních a středních škol
Zpracoval L. Matoušková, P. Tlustoš, R. Handa
Předkládá I. Fryšová, H. Strnadová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o vyhlášení soutěže Žijeme veřejnou dopravou v rámci komunikačních a propagačních aktivit projektu RUMOBIL (Mobilita v evropských regionech venkovského charakteru procházejících demografickými změnami), Interreg CENTRAL EUROPE 2014 - 2020, kde je Kraj Vysočina projektovým partnerem.
Projekt RUMOBIL si klade za cíl zlepšit organizaci, dostupnost a kvalitu služeb veřejné dopravy v regionech s převážně venkovským charakterem, dotčených demografickými změnami, a nalézt inovativní řešení a přístupy k dopravnímu plánování a koncepci dopravních politik pro tyto regiony. Vzhledem k zaměření projektu na regiony, které čelí problémům spojených s klesající demografickou křivkou, se jeví jako vhodné rozšířit povědomí o problematice veřejné dopravy i mezi mladé lidi a aktivně tak podpořit jejich zájem o aktuální dění v regionu v této oblasti, mj. též ve vazbě na připravovaný integrovaný dopravní systém Veřejná doprava Vysočiny . Proto byla jako součást doprovodných aktivit projektu připravena soutěž Žijeme veřejnou dopravou , jejímž cílem je získat od mladých lidí - žáků základních a středních škol podněty, co vnímají jako nejzásadnější problémy veřejné dopravy v území, kde žijí, a kam v budoucnu směřovat další rozvoj služeb v této oblasti.
Zadání soutěže vč. upřesňujících podmínek je obsahem materiálu RK-05-2017-16, př. 1.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu Kraje Vysočina a Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Kraje Vysočina navrhují Radě Kraje Vysočina vyhlásit soutěž Žijeme veřejnou dopravou za podmínek uvedených v materiálu RK-05-2017-16, př. 1.

V souladu s § 59 odst. 3 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, rada kraje zabezpečuje rozhodování v ostatních záležitostech patřících do samostatné působnosti kraje, pokud nejsou vyhrazeny zastupitelstvu nebo pokud si je zastupitelstvo nevyhradilo.
StanoviskaOdbor školství, mládeže a sportu: Odbor školství, mládeže a sportu souhlasí s vyhlášením soutěže.
Návrh usneseníRada kraje
vyhlašuje
soutěž Žijeme veřejnou dopravou za podmínek uvedených v materiálu RK-05-2017-16, př. 1.
Odpovědnost ORR, ODSH
Termín 2017- 2- 3
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz