Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-02-2017-26

RK-02-2017-26.doc
Číslo materiálu26
Číslo jednacíRK-02-2017-26
NázevNávrh na zařazení nové akce Akademie-VOŠ, GYMN. a SOŠUP Světlá nad Sázavou - rekonstrukce inženýrských sítí Světlá n. S. - do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1
Zpracoval R. Janů
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje.
Kraj Vysočina je vlastníkem nemovitostí ve Světlé nad Sázavou, které tvoří rozsáhlý areál, který užívá příspěvková organizace zřizovaná krajem s názvem Akademie - Vyšší odborná škola, Gymnázium a Střední odborná škola uměleckoprůmyslová Světlá nad Sázavou. V předešlých letech byly provedeny opravy části vodovodu a kanalizace v areálu školy. Rekonstrukce veřejného vodovodu a provedené kamerové zkoušky potvrdily domněnku stavebně technicky nevyhovujícího areálového rozvodu dalších částí kanalizace a vodovodu. Je proto potřebné v letošním roce zajistit projektovou a inženýrskou přípravu a následně podle zjištění provést rekonstrukci inženýrských sítí a navázat tak na již provedené opravy.
Návrh řešení Pro zajištění investorské přípravy je navrhováno rozhodnout zařadit do rozpočtu kraje pro rok 2017 novou akci Akademie-VOŠ, GYMN. a SOŠUP Světlá nad Sázavou - rekonstrukce inženýrských sítí Světlá n. S. . Na základě toho může OM zahájit projektovou přípravu stavby. Finanční krytí výdajů na pořízení projektové dokumentace je možné zajistit formou změny rozpisu rozpočtu v rámci kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Školství.
StanoviskaOdbor školství, mládeže a sportu souhlasí se zařazením akce. OŠMS předpokládá dlouhodobé využití areálu pro středoškolské vzdělávání zaměřené do oblasti uměleckých řemesel. Škola je jedinou takto specializovanou školou v kraji a nabízí vzdělávání v širokém spektru učebních i maturitních oborů, což zásadním způsobem usnadňuje a zefektivňuje vzájemnou spolupráci učitelů i žáků a žákyň s různým uměleckým zaměřením.
Odbor ekonomický bere materiál na vědomí.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit do rozpočtu kraje pro rok 2017, do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Školství novou akci Akademie-VOŠ, GYMN. a SOŠUP Světlá nad Sázavou - rekonstrukce inženýrských sítí Světlá n. S.
Odpovědnost OM, OE
Termín 31. 1. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz