Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2016-58

RK-30-2016-58.doc  RK-30-2016-58pr01.pdf
Číslo materiálu58
Číslo jednacíRK-30-2016-58
NázevProjekt Predikce trhu práce
Zpracoval I. Hájková, I. Fryšová
Předkládá I. Fryšová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o informaci k projektu Predikce trhu práce (zkráceně KOMPAS), který je v současné době připravován Ministerstvem práce a sociálních věcí (dále jen MPSV ) a jehož cílem je vytvořit udržitelný systém spolehlivých predikcí a monitoringu trhu práce, který bude propojovat národní a regionální úroveň a jehož výsledky budou reflektovat podstatné dopady technologických trendů na trh práce a specifika regionálního vývoje.
Dne 7. 9. 2016 byl Kraj Vysočina osloven ze strany MPSV s nabídkou spolupráce na výše zmíněném projektu, viz materiál RK-30-2016-58, př. 1. Dle výzvy, v rámci které je projekt připravován, mohou být způsobilými regionální partnery buď samotné kraje nebo teritoriální pakty zaměstnanosti, respektive jeden z jejích členů, který má formu zapsaného spolku.
Role jednotlivých regionálních partnerů bude při realizaci projektu spočívat především v poskytování odborných konzultací, předávání relevantních informací a vybudování funkční krajské struktury, která se bude podílet na naplňování systému predikce potřeb trhu práce.
Vzhledem k plánovaným aktivitám projektu byla daná záležitost projednána na jednání Rady Teritoriálního paktu zaměstnanosti Kraje Vysočina dne 19. 9. 2016. Rada Teritoriálního paktu zaměstnanosti Kraje Vysočina danou problematiku prodiskutovala a zejména s ohledem na plánované aktivity na území Kraje Vysočina (např. komunikace s podnikatelským sektorem, sběr dat a mapování atd.) a limitující požadavky na právní formu možného regionálního partnera odsouhlasila jako regionálního partnera do projektu Predikce trhu práce (KOMPAS) Krajskou hospodářskou komoru Kraje Vysočina, z.s.. V rámci realizace počítá Krajská hospodářská komora Kraje Vysočina, z.s. i s využitím podkladů a odborníků Kraje Vysočina (ORR, Vysočina Education, OŠMS).
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu Kraje Vysočina (dále jen ORR ) navrhuje Radě Kraje Vysočina vzít na vědomí informace obsažené v materiálu RK-30-2016-58.
StanoviskaOŠMS: Stanovisko bude předloženo na jednání rady kraje.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informace uvedené v materiálu RK-30-2016-58.
Odpovědnost ORR
Termín 30. 9. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz