Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-16-2005-36

RK-16-2005-36.doc  RK-16-2005-36pr1.xls
Číslo materiálu36
Číslo jednacíRK-16-2005-36
NázevNávrh kritérií k hodnocení investičních akcí a souvislých oprav na silnicích II. a III. třídy - pořadníku akcí
Zpracoval D. Schmidtová
Předkládá L. Staněk
Počet příloh
Popis problémuPro přípravu a realizaci investičních akcí a souvislých oprav v následujících letech odbor dopravy a silničního hospodářství společně s odborem majetkovým navrhl kritéria k hodnocení naléhavosti a potřebnosti požadavků na provedení výše uvedených akcí. V současné době existuje takzvaný zásobník, který obsahuje 549 akcí v celkovém finančním objemu přibližně 8.320 milionů Kč. Odbor dopravy a silničního hospodářství v průběhu měsíce května dopracuje zásobník o výsledky firmy PAVEX ke stavu silnic II. třídy s hodnocením - havarijní, nevyhovující a vyhovující. Dopravní komise projednala na svém zasedání dne 15. 4. 2005 návrh kritérií k hodnocení investičních akcí a souvislých oprav na silnicích II. a III. třídy a doporučuje svým usnesením 004/01/2005 Radě kraje kritéria schválit pro pozdější sestavování pořadníku. V případě schválení kritérií pro hodnocení Radou kraje odbor dopravy a silničního hospodářství společně s odborem majetkovým ohodnotí jednotlivé akce zásobníku a předloží takzvaný pořadník investičních akcí a souvislých oprav k pozdějšímu schválení Radou a Zastupitelstvem kraje.
Navrhovanými kritérii je dopravní zatížení na silniční síti, spolufinancování akce obcí, dopravní význam, nezaměstnanost v daném mikroregionu, technický stav komunikace, vliv na životní prostředí, stavební stav komunikace a jiný vliv.
Návrh řešení Odbor dopravy a silničního hospodářství předkládá Radě kraje Vysočina návrh kritérií k hodnocení investičních akcí a souvislých oprav na silnicích II. a III. třídy pro vytvoření "Pořadníku akcí" ke schválení.
StanoviskaDopravní komise Rady kraje svým usnesením 004/01/2005 doporučuje Radě kraje schválit navrhovaná kritéria.
Odbor majetkový nemá k předkládanému materiálu žádné připomínky.
Správy a údržby silnic kraje Vysočina nemají k navrhovaným kritériím žádné připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
kritéria k hodnocení investičních akcí a souvislých oprav na silnicích II. a III. třídy - "Pořadníku akcí" dle materiálu RK 16- 2005-36, př. 1.
Odpovědnost Odbor dopravy a silničního hospodářství, odbor majetkový
Termín průběžně
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz