Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2016-68

RK-26-2016-68.doc  RK-26-2016-68pr01.xls
Číslo materiálu68
Číslo jednacíRK-26-2016-68
NázevNávrh na úpravu čerpání fondu investic u příspěvkových organizací zřizovaných Krajem Vysočina za odvětví sociální péče
Zpracoval L. Hondlová
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuDomov Kopretina Černovice, příspěvková organizace, má ve fondu investic na rok 2016 schválenou akci modernizace počítačové sítě ve výši 90 tis. Kč. Z Fondu Vysočiny se organizaci podařilo na tuto plánovanou akci získat dotaci ve výši 100 tis. Kč. Celkové náklady na modernizaci počítačové sítě tak budou ve výši 190 tis. Kč. Z tohoto důvodu organizace požádala o navýšení čerpání fondu investic na akci modernizace počítačové sítě na částku 190 tis. Kč. Celkové čerpání fondu investic tak bude navýšeno o 100 tis. Kč. Schválené a upravené čerpání fondu investic je uvedeno v materiálu RK-26-2016-68, př. 1.
Domov pro seniory Třebíč - Manž. Curieových, příspěvková organizace, požádal o schválení čerpání fondu investic z důvodu zasíťování a rozšíření internetu v sesternách a denních místnostech domova a rozdělení prostor knihovny na 2 místnosti - knihovnu a kancelář vedoucí ošetřovatelského úseku. Tyto akce bude organizace realizovat místo schváleného nákupu průmyslové pračky. Celkové čerpání fondu investic tak nebude navýšeno. Schválené a upravené čerpání fondu investic je uvedeno v materiálu RK-26-2016-68, př. 1.
Domov důchodců Onšov, příspěvková organizace, požádal o schválení čerpání fondu investic na realizaci opravy podlahové krytiny v pokoji klientů. Jedná se o výměnu opotřebované podlahové krytiny ve čtyřech pokojích uživatelů domova, která bude realizována v rámci provozních nákladů se zapojením prostředků z fondu investic do provozu. Celkové čerpání fondu investic tak bude navýšeno o 150 tis. Kč. Schválené a upravené čerpání fondu investic je uvedeno v materiálu RK-26-2016-68, př. 1.
Návrh řešení Odbor sociálních věcí navrhuje radě kraje udělit souhlas s úpravou čerpání fondu investic u Domova Kopretina Černovice, příspěvkové organizace, Domova pro seniory Třebíč - Manž. Curieových, příspěvkové organizace a Domova důchodců Onšov, příspěvkové organizace. Udělením souhlasu radou kraje mají příspěvkové organizace vytvořeny podmínky pro realizaci svých investičních záměrů v souladu se závaznými ukazateli schválenými radou kraje.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
použití fondu investic u Domova Kopretina Černovice, příspěvkové organizace, Domova pro seniory Třebíč - Manž. Curieových, příspěvkové organizace a Domova důchodců Onšov, příspěvkové organizace, pro rok 2016 dle materiálu RK-26-2016-68, př. 1.
Odpovědnost odbor sociálních věcí, ředitel Domova Kopretina Černovice, příspěvkové organizace, ředitelka Domova pro seniory Třebíč - Manž. Curieových, příspěvkové organizace a ředitel Domova důchodců Onšov, příspěvkové organizace
Termín 31. 12. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz