Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-25-2016-16

RK-25-2016-16.doc  RK-25-2016-16pr01.pdf
Číslo materiálu16
Číslo jednacíRK-25-2016-16
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Zastupitelstvo kraje - změna závazného ukazatele Příspěvek na provoz pro Oblastní galerii Vysočiny v Jihlavě, příspěvkovou organizaci
Zpracoval J. Wiche
Předkládá I. Šteklová
Počet příloh
Popis problémuV roce 2006 schválilo zastupitelstvo Kraje Vysočina smlouvu o spolupráci s Nitranským samosprávným krajem. Odbor sekretariátu hejtmana (dále jen OSH) se dlouhodobě snaží o zprostředkování partnerství na další úrovně a motivaci subjektů s potenciálem praktické spolupráce, rovněž i na příspěvkové organizace zřizované Krajem Vysočina.
Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě, příspěvková organizace Kraje Vysočina (dále OGV) navázala spolupráci s významnou slovenskou Nitranskou galerií v Nitře (dále NG), která je zřizována Nitranským samosprávným krajem. V roce 2015 proběhlo setkání pana ředitele OGV Mgr. Nováka s ředitelkou NG paní Niczovou v Jihlavě, při kterém byla představena jihlavská galerie, její historie a současný provoz.
Paní ředitelka přiblížila činnost NG a darovala katalogovou dokumentaci. Následovala prohlídka objektů OGV a jejich expozic, knihovny i dalšího zázemí včetně nových edukačních prostor galerie v Jihlavě.
Dlouhodobě udržuje OGV úzké kontakty s NG s cílem přispět k praktickému naplňování smlouvy o spolupráci mezi partnerskými kraji i v oblasti kultury.
Pro letošní rok je plánována společná konkrétní aktivita, která posouvá spolupráci na vyšší úroveň. Pokračováním této přeshraniční spolupráce v oblasti kultury bude výstava s názvem Jej! svet (slovenská malba dnes) , kterou pořádá OGV v Jihlavě ve spolupráci s NG v termínu od 8. 9. do 16. 10. 2016 ve svých prostorách. Na tuto spolupráci požádala OGV o finanční podporu ze strany Kraje Vysočina.
Výstava představí veřejnosti na Vysočině současnou slovenskou malbu na výběru z tvorby sedmi slovenských malířek náležejících ke střední a mladé generaci. K výstavě bude vydán reprezentativní katalog, na úhradu jeho tisku a pokrytí části nákladů na přepravu výstavy bude použit tento příspěvek. Další náklady na výstavu bude OGV hradit ze svého rozpočtu.
Bližší informace o této aktivitě jsou obsahem materiálu RK-25-2016-16, př. 1.
Návrh řešení Na podporu, udržení a další rozvoj výše uvedených aktivit navrhuje OSH radě kraje schválit zvýšení příspěvku na provoz: OGV o částku 50 000 Kč na výdaje spojené s výstavou umělců z partnerského Nitranského samosprávného kraje.
OSH plně podporuje přeshraniční aktivity OGV směrem k partnerskému regionu Kraje Vysočina. S finanční podporou těchto aktivit počítal OSH ve schváleném rozpočtu, v kapitole Zastupitelstvo kraje, § 6223 - Mezinárodní spolupráce (jinde nezařazená). Finanční prostředky jsou poskytovány jako příspěvek na provoz dle zákona č. 250/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů, v souvislosti s výkonem zřizovatelské funkce.
StanoviskaOdbor informatiky: Příspěvek na provoz je zaevidován v systému eDotace - ID dotace: O01663.003

Odbor ekonomický: Nemá připomínky. Ve schváleném Rozpočtu Kraje Vysočina na rok 2016, v kapitole Zastupitelstvo kraje, § 6223 je počítáno s finančními prostředky na zajištění vztahů s partnerskými regiony.

Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu: Souhlasí s navrženým řešením.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zvýšení závazného ukazatele Příspěvek na provoz u Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě, příspěvkové organizace, se sídlem Komenského 1333/10, 586 01 Jihlava, IČO: 00094834 o částku 50 000 Kč na výdaje spojené s organizací partnerských akcí s Nitranským samosprávným krajem.
Odpovědnost OSH,OE
Termín 2016- 10- 16
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz