Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2016-54

RK-24-2016-54.doc  RK-24-2016-54pr01.pdf
Číslo materiálu54
Číslo jednacíRK-24-2016-54
NázevPřijetí daru pozemku v k. ú. Nové Syrovice
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina realizuje v letošním roce rekonstrukci kanalizace a nádvoří v areálu Ústavu sociální péče Nové Syrovice. Cílem rekonstrukce kanalizace je oddělení dešťové, splaškové a tukové kanalizace a jejich napojení na původní dešťovou kanalizaci a na nově zřízený kanalizační řad obce, procházející areálem ústavu. Součástí celé akce je výměna stávajícího přístřešku pro nádoby na komunální odpad za nový přístřešek, včetně přístupové komunikace pro vozidla zajišťující svoz odpadu. Část stávajícího přístřešku je postavena a i nově postavěný přístřešek bude umístěn na pozemku par. č. 93/5 - ost. plocha, zeleň ve vlastnictví obce Nové Syrovice. Na základě jednání s obcí Nové Syrovice, nechal OM vyhotovit geometrický plán na rozdělení pozemku par. č. 93/5 tak, že obci zůstane část tohoto pozemku nově označená jako pozemek par. č. 93/10 - ost. plocha, jiná plocha o výměře 10 m2 a zbývající část pozemku par. č. 93/5 - ost. plocha, zeleň je určena k převodu do vlastnictví Kraje Vysočina. Zastupitelstvo obce Nové Syrovice na svém jednání dne 15. 2. 2016 rozhodlo zveřejnit záměr darování celého pozemku par. č. 93/5 - ost. plocha, zeleň o výměře 395 m2 z vlastnictví obce Nové Syrovice do vlastnictví Kraje Vysočina a záměr byl vyvěšen na úřední desce obce.
Návrh řešení OM navrhuje doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout nabýt darem pozemek par. č. 93/5 o výměře 320 m2 v k. ú. Nové Syrovice z vlastnictví obce do vlastnictví kraje. Pozemek bude využit jednak k umístění přístřešku na komunální odpad, jsou v něm uloženy kanalizační šachty, kanalizace a plynovod ústavu a ústav o pozemek pečuje a zajišťuje jeho běžnou údržbu. Bude-li nabytí pozemku schváleno zastupitelstvem, bude pozemek dodatkem zřizovací listiny předán k hospodaření Ústavu sociální péče Nové Syrovice.
Smlouva není předkládána, jedná se o standardní typ smlouvy.
Usnesení předpokládá doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout nabýt darem nově oddělený pozemek par. č. 93/5 o výměře 320 m2 v k. ú. Nové Syrovice z vlastnictví obce Nové Syrovice do vlastnictví Kraje Vysočina.
StanoviskaÚstav sociální péče Nové Syrovice i odbor sociálních věcí krajského úřadu souhlasí s nabytím pozemku par. č. 93/5 v k. ú. Nové Syrovice do vlastnictví kraje.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout nabýt darem pozemek par. č. 93/5 - ost. plocha, zeleň o výměře 320 m2 oddělený GP č. 586-14/2016 z pozemku par. č. 93/5 v k. ú. Nové Syrovice z vlastnictví obce Nové Syrovice do vlastnictví Kraje Vysočina.
Odpovědnost OM
Termín 13. 9. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz