Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2016-08

RK-23-2016-08.doc  RK-23-2016-08pr01.xls  RK-23-2016-08pr02.doc
Číslo materiálu08
Číslo jednacíRK-23-2016-08
NázevNávrh na schválení záměru Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace - Modernizace a obnova zdravotnické přístrojové techniky
Zpracoval J. Dvořáková
Předkládá S. Měrtlová
Počet příloh
Popis problémuNemocnice Havlíčkův Brod, příspěvková organizace, (dále jen Nemocnice ) v současné době plánuje a připravuje nový projektový záměr Modernizace a obnova zdravotnické přístrojové techniky (dále jen Projekt ) v oborech poskytujících návaznou péči. Cílem Projektu je dovybavení a obnovení přístrojové techniky návazných oborů: gynekologie a porodnictví, vnitřního lékařství, dětského lékařství, chirurgie, ortopedie, urologie, rehabilitační a fyzikální medicíny. Aktuálně používané přístroje a vybavení, které budou realizací Projektu nahrazeny, jsou v průměru 13 let staré a nedosahují technických parametrů přístrojů, které jsou v dnešní době považovány za standard. Modernizací rehabilitačních a fyzioterapeutických přístrojů dojde ke zvýšení účinnosti poskytované rehabilitační péče.
Seznam přístrojového vybavení pořizovaného v rámci Projektu včetně předpokládané pořizovací ceny je uveden v materiálu RK-23-2016-08, př. 1.
Nemocnice by z vlastních zdrojů nebyla schopna realizovat nákup uvedeného přístrojového vybavení potřebného pro zajištění stávajícího rozsahu poskytovaných zdravotních služeb, proto bude Projekt předložen v rámci výzvy Integrovaného regionálního operačního programu, specifický cíl 2.3 Rozvoj infrastruktury pro poskytování zdravotních služeb a péče o zdraví.
Celkové předpokládané výdaje Projektu (investiční) jsou ve výši 23 648 088 Kč. Podpora z Evropského fondu regionálního rozvoje se předpokládá ve výši 85 % a ze státního rozpočtu ve výši 5 % celkových způsobilých výdajů Projektu. Zbývajících 10 % celkových způsobilých výdajů bude hrazeno z vlastních zdrojů Nemocnice. Předpokládané nároky na rozpočet kraje pro potřeby předfinancování Projektu nejsou žádné. Nemocnice na předfinancování využije cizí zdroje - kontokorentní úvěr.
Začátek realizace Projektu je plánován na leden 2017 a ukončen má být v prosinci 2017.
Nemocnice požádala o schválení Projektu a v souladu s Pravidly Rady Kraje Vysočina k projektovému řízení příspěvkových organizací ze dne 19. 7. 2011 č. 10/11 předkládá radě kraje projektovou fiši dle materiálu RK-23-2016-08, př. 2.
Návrh řešení Na základě předložené žádosti Nemocnice odbor zdravotnictví doporučuje radě kraje schválit projektový záměr Nemocnice v souladu s projektovou fiší dle materiálu
RK-23-2016-08, př. 2.
StanoviskaGrémium ředitele: Grémium ředitele souhlasí s projektovým záměrem.
Odbor ekonomický: Jedná se o projekt na dovybavení a obnovení přístrojového vybavení v Nemocnici se spoluúčastí zdrojů z EU (IROP). Předpokládané nároky na rozpočet kraje pro potřeby předfinancování Projektu nejsou dle informací zřizovatelského odboru žádné. Nemocnice na předfinancování využije cizí zdroje - kontokorentní úvěr.
Odbor analýz a podpory řízení: OAPŘ doporučuje (v případě realizace) pověřit kompletní administrací projektu Projektovou kancelář Kraje Vysočina, příspěvkovou organizaci.
Odbor regionálního rozvoje: ORR nemá připomínky k navrženému usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
projektový záměr Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace, dle materiálu
RK-23-2016-08, př. 2.
Odpovědnost odbor zdravotnictví, ředitel Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace
Termín 12. 7. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz