Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-15-2005-11

RK-15-2005-11.doc
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-15-2005-11
NázevNávrh rozpočtového opatření - technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, Dětský domov Humpolec havárie
Zpracoval J. Lukáš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je vlastníkem objektu Dětský domov Humpolec, Libická 928, 396 01 Humpolec. V měsíci únoru letošního roku zde došlo na více místech, při odtávání sněhu k zatečení většího množství vody do střešního pláště a následně do pokojů domova, kde jsou ubytovány děti. Po poradě s vedoucím oddělení správy realit bylo a po prohlídce přímo na místě bylo zjištěno, že důvod zatékání je špatně provedené a nedostatečné oplechování a bednění "římsových" žlabů. Obzvlášť je nutné vyřešit detail napojení střešní konstrukce a římsového žlabu včetně odtoku dešťových vod z malé ploché střechy nad schodištěm. Vzhledem k mimořádné situaci je potřebné začít neprodleně s pracemi na odstranění této havárie.
Návrh řešení Je třeba neprodleně provést následující opatření a práce. Demontáž stávajících římsových žlabů a svodů včetně oplechování římsy, dále pak demontáž části krytiny a střešních latí a provést montáž nových demontovaných konstrukcí. Nedemontované stávající klempířské prvky budou opatřeny novým nátěrem. Akce bude financována ze schváleného rozpočtu kraje pro rok 2005, Kapitola nemovitý majetek, položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství.
Předpokládaný náklad je 530.000,-Kč vč. DPH. Jedná se o nejnižší cenu ze tří nabídek uchazečů zjištěnou na základě provedené poptávky.
Odbor majetkový navrhuje provést nezbytná opatření ve výše uvedeném rozsahu. Návrh předpokládá schválit rozpočtové opatření přesunem finančních prostředků v kapitole Nemovitý majetek běžné výdaje, položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství z akce "DD Humpolec - Oprava ZTI II" na novou akci "DD Humpolec - Oprava střechy" .
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* zařazení nové akce "DD Humpolec - Oprava střechy" do přílohy M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství na kapitole Nemovitý majetek;
* snížení rozpočtu akce "DD Humpolec - Oprava ZTI II" (§ 4322 Ústavy péče o mládež, běžné výdaje, položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, kapitola Nemovitý majetek) o částku 530 tis. Kč a zvýšení rozpočtu nově zařazené akce "DD Humpolec - Oprava střechy" (§ 4322 Ústavy péče o mládež, běžné výdaje, položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, kapitola Nemovitý majetek) o částku 530 tis. Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín duben 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz