Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-07-2016-11

RK-07-2016-11.doc  RK-07-2016-11pr01.pdf
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-07-2016-11
NázevUzavření smlouvy v rámci přípravy stavby OK Hornoměstská, Třebíčská v k. ú. a obci Velké Meziříčí
Zpracoval M. Jaroš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuTento materiál projednává uzavření smlouvy nezbytné pro vydání stavebního povolení pro akci OK Hornoměstská, Třebíčská na části pozemku v k. ú. Velké Meziříčí, zahrnuté do trvalého záboru předmětné stavby.
Kraj Vysočina zastoupený Krajským úřadem Kraje Vysočina, Odborem dopravy a silničního hospodářství je investorem akce OK Hornoměstská, Třebíčská . Ta je v seznamu akcí plánovaných k zahájení v roce 2016, popř. 2017. Vlastní akce spočívá ve výstavbě nové okružní křižovatky o vnitřním průměru 9 m a vnějším 22 m na místě stávající průsečné křižovatky silnic ve tvaru T. Město Velké Meziříčí zároveň provede stavební úpravy ul. Třebíčská, Hornoměstská a Na Hradbách včetně vybudování nových autobusových zastávek, úpravy chodníků, vjezdů, vegetační úpravy a přeložky veřejného osvětlení, kanalizace a vodovodu. Předpokládaný termín zahájení stavby je červen 2016 a plánovaná délka rekonstrukce je 6 měsíců.
Pozemky nezbytné k provedení této akce jsou ve vlastnictví Kraje Vysočina a města Velké Meziříčí. To je vlastníkem mj. pozemku par. č. 5621 v k. ú. a obci Velké Meziříčí, z něhož je pro účel trvalého záboru za účelem výstavby okružní křižovatky nezbytné získat do užívání kraje část o výměře 183 m2.
S městem Velké Meziříčí proto bude, pro potřeby stavebního řízení, nezbytné uzavřít smlouvu zakládající právo provést stavbu a smlouvu o výpůjčce.
Návrh řešení OM navrhuje radě kraje rozhodnout uzavřít smlouvu zakládající právo provést stavbu a smlouvu o výpůjčce s městem Velké Meziříčí. Jedná se o standardní smlouvu, proto není přikládána.
Výše uvedenou akcí dojde k výstavbě nové okružní křižovatky, vybudování nových autobusových zastávek, úpravám chodníků, vjezdů, vegetační úpravy a přeložky veřejného osvětlení, kanalizace a vodovodu.
Po dokončení akce dojde k zaměření skutečného stavu průběhu stavby geometrickým plánem a k následnému majetkoprávnímu vypořádání pozemků zastavěných touto akcí.
Tento materiál předpokládá rozhodnout uzavřít uvedenou smlouvu.
StanoviskaODSH souhlasí s návrhem usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít mezi Krajem Vysočina na straně stavebníka a vypůjčitele a městem Velké Meziříčí na straně vlastníka pozemku a půjčitele, smlouvu zakládající Kraji Vysočina právo provést stavbu OK Hornoměstská, Třebíčská a smlouvu o výpůjčce na dobu 6 měsíců na část pozemku par. č. 5621 v k. ú. a obci Velké Meziříčí.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 2016- 6- 30
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz