Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-37-2015-60

RK-37-2015-60.doc  RK-37-2015-60pr01.doc
Číslo materiálu60
Číslo jednacíRK-37-2015-60
NázevVeřejná zakázka - Vysokorychlostní kontrolní vážení v Kraji Vysočina
Zpracoval H. Strnadová
Předkládá H. Strnadová
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina, pro zvýšení bezpečnosti silničního provozu a pro ochranu pozemních komunikací v Kraji Vysočina z důvodu přetěžování nákladními vozidly, má v úmyslu zadat veřejnou zakázku na výběr dodavatele a provozovatele vysokorychlostního kontrolního vážení v Kraji Vysočina. Předmětem veřejné zakázky na služby bude dodávka dat z vysokorychlostních vah, která jsou potřebná pro vedení správního řízení s provozovatelem vozidla, které bude přetíženo.
S ohledem na výši předpokládané hodnoty veřejné zakázky, přesahující 50 000 000 Kč bez DPH, je třeba na veřejnou zakázku nahlížet jako na významnou veřejnou zakázku ve smyslu § 16b zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon). Dle ust. § 156 odst. 5 zákona je podmínkou pro zahájení zadávacího řízení významné veřejné zakázky schválení Odůvodnění veřejné zakázky zastupitelstvem kraje. Ustanovení § 156 odst. 1 zákona ukládá zadavateli povinnost vypracovat a následně na profilu zadavatele uveřejnit Odůvodnění veřejné zakázky obsahující popis účelnosti veřejné zakázky, přiměřenosti požadavků na technické kvalifikační předpoklady, vymezení obchodních a technických podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám veřejného zadavatele a stanovení základních a dílčích hodnotících kritérií a způsobu hodnocení nabídek ve vztahu k potřebám veřejného zadavatele. Odůvodnění veřejné zakázky, vypracované v souladu s vyhláškou č. 232/2012 Sb., o podrobnostech rozsahu odůvodnění účelnosti veřejné zakázky je obsaženo v materiálu RK-37-2015-60, př. 1.
Návrh řešení Odbor dopravy a silničního hospodářství navrhuje radě kraje doporučit zastupitelstvu kraje, před zahájením zadávacího řízení na významnou veřejnou zakázku na služby Vysokorychlostní kontrolní vážení v Kraji Vysočina schválit Odůvodnění veřejné zakázky v rozsahu materiálu RK-37-2015-60, př. 1.
StanoviskaOdbor analýz a podpory řízení: Úhrada za provedení pozitivního vážení (nákup dat, vážní list), který bude mít předepsané náležitosti a bude bezchybným podkladem pro správní řízení, je možná. Bude se jednat o klasickou veřejnou zakázku na služby (nejde o koncesi, nedochází k přenosu rizika). Zakázka je proveditelná, nicméně je nutno propracovat ekonomický, technický a finanční model, který bude velmi složitý a který bude nutné zapracovat do zadávacích podmínek. Podmínky musí být předem dány tak, aby uchazeči věděli, jaká jsou rizika.

Dopravní komise dne 12. 11. 2015 usnesením 019/08/2015/DK podpořila systém dynamického vážení na území Kraje Vysočina a doporučila radě kraje schválit zadání na veřejnou zakázku
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit Odůvodnění veřejné zakázky na služby Vysokorychlostní kontrolní vážení v Kraji Vysočina v rozsahu materiálu RK-37-2015-60, př. 1.
Odpovědnost ODSH
Termín 31. 12. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz