Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2015-23

RK-30-2015-23.doc  RK-30-2015-23pr01.pdf
Číslo materiálu23
Číslo jednacíRK-30-2015-23
NázevNávrh na zařazení nových akcí do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M2
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nových akcí do rozpočtu kraje umožňující zahájení projektové přípravy havarijního a předhavarijního stavu technologií chlazení centrálních operačních sálů v Nemonici Havlíčkův Brod a Nemocnici Třebíč.
Ředitel Nemocnice Havlíčkův Brod se dopisem ze dne 21. 8. 2015 obrátil na odbor majetkový se žádostí o investiční dotaci na odstranění havarijního stavu chlazení pro centrální operační sály a hlavní budovu nemocnice. V srpnu došlo k havárii centrálního zdroje chladu po 19 letech jeho provozu. Technický úsek nemocnice zajistil uvedení chladicí jednotky do provozu, avšak provedená oprava v žádném případě nezajišťuje trvalý provoz. Od doby spuštění chladicí jednotky před 19-ti lety postupně narůstaly objemy klimatizovaných prostor a stávající systém je mimo opotřebovanost již nedostatečně dimenzován. Je proto potřebné provést rekonstrukci - výměnu celého systému (chladicí jednotka, měření, regulace a řízení a související technologie a stavební úpravy), aby byl odstraněn havarijní stav a zajištěno spolehlivé řešení provozu zdroje chladu pro klimatizaci v hlavní budově nemocnice. Předpokládané výdaje jsou odhadovány ze strany technického úseku nemocnice na cca 4,5 mil. Kč.
Ředitelka Nemocnice Třebíč se dopisem ze dne 8. 9. 2015 obrátila na náměstka hejtmana Ing. Libora Joukla se žádostí o zařazení investice řešící výměnu technologie chlazení a vlhčení vzduchotechniky budovy O - centrální operační sály. Technologie je stará 15 let a je morálně na hranici životnosti. Stávající technologie je současně zdrojem hluku, což činí určité problémy s dodržením hladiny hluku dle požadavků platných norem. Rekonstrukce - výměna technologie (výroba páry pro pavilony O a U, chlazení vzduchotechniky pavilonu O se všemi souvisejícími technologiemi, měřením a regulací a řízením jednotek a souvisejícími stavebními úpravami) je potřebné zajistit, aby bylo zajištěno spolehlivé řešení provozu zdroje. Předpokládané výdaje jsou odhadovány ze strany technického úseku nemocnice na cca 3,5 mil. Kč.
Návrh řešení Žádost Nemocnice Havlíčkův Brod:
S ohledem na závažnost problému je potřebné věc urychleně řešit. OM v návrhu rozpočtu pro rok 2016 zařadil akci Nemocnice Havlíčkův Brod - rekonstrukce VZT s finančním krytím předpokládaných výdajů do návrhu kapitoly Nemovitý majetek, příloha M2 rozpočtu. S ohledem na akutnost stavu OM v návrhu usnesení navrhuje rozhodnout zařadit novou akci Nemocnice Havlíčkův Brod - rekonstrukce VZT do rozpočtu Kraje Vysočina pro rok 2015, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M2 - Zdravotnictví. To umožní ještě v letošním roce zahájit projektovou přípravu řešení výše popsaného stavu.
Žádost Nemocnice Třebíč:
S ohledem na zastaralost technologie, eliminaci rizika případného selhání zařízení na hraně životnosti je potřebné věc urychleně řešet. OM v návrhu rozpočtu pro rok 2016 zařadí akci Nemocnice Třebíč - rekonstrukce VZT s finančním krytím předpokládaných výdajů do návrhu kapitoly Nemovitý majetek, příloha M2 rozpočtu. S ohledem na akutnost stavu OM v návrhu usnesení navrhuje rozhodnout zařadit novou akci Nemocnice Třebíč - rekonstrukce VZT do rozpočtu Kraje Vysočina pro rok 2015, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M2 - Zdravotnictví. To umožní ještě v letošním roce zahájit projektovou přípravu řešení výše popsaného stavu.
Pro zajištění financování těchto akcí není navrhováno rozpočtové opatření. Potřebné předpokládané výdaje je možné krýt změnou rozpisu rozpočtu v rámci stávající výše alokace přílohy M2.
StanoviskaOdbor ekonomický bere materiál na vědomí.
Odbor zdravotnictví obě investiční akce projednal s řediteli příslušných nemocnic a souhlasí se zařazením obou akcí do rozpočtu Kraje Vysočina.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit nové akce:
* Nemocnice Havlíčkův Brod - rekonstrukce VZT
* Nemocnice Třebíč - rekonstrukce VZT
do rozpočtu Kraje Vysočina pro rok 2015, do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M2 - Zdravotnictví.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 30. 10. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz