Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-17-2015-26

RK-17-2015-26.doc  RK-17-2015-26pr01.doc  RK-17-2015-26pr02.doc  RK-17-2015-26pr03.doc  RK-17-2015-26pr04.doc
Číslo materiálu26
Číslo jednacíRK-17-2015-26
NázevVeřejná zakázka na služby Domov pro seniory Havlíčkův Brod - přístavba-projektová dokumentace , návrh na změnu názvu akce zařazené v kapitole Nemovitý majetek, v příloze M4
Zpracoval J. Tvrzová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o rozhodnutí o zahájení zadávacího řízení na veřejnou zakázku na služby Domov pro seniory Havlíčkův Brod - přístavba-projektová dokumentace .
Předmětem veřejné zakázky je vypracování kompletní projektové dokumentace pro přípravu, stavební řízení a pro provádění stavby Domov pro seniory Havlíčkův Brod - přístavba včetně související inženýrské činnosti a výkonu autorského dozoru po dobu realizace této stavby. Předmět veřejné zakázky se skládá ze dvou částí:
1. Zpracování projektové dokumentace na přípravu území pro přístavbu pavilonu domova pro seniory (dále jen DPS ) a demolici stávajícího pavilonu 10 Nemocnice Havlíčkův Brod (v tomto pavilonu je v současné době umístěno oddělení plicní a jedna stanice oddělení dlouhodobě nemocných). Obsahem této části PD bude projekt demolice, přeložek podzemních inženýrských sítí kolidujících s půdorysem nové přístavby nebo procházejících pod stávajícím pavilonem a úpravy vnitroareálových komunikací nemocnice. Tato část bude hrazena z rozpočtu kraje a to jak PD, tak i následná realizace stavebních prací. Podle poskytovatele dotace není možné tyto výdaje zahrnout do projektu spolufinancovaného ze státního rozpočtu prostřednictvím Programu 113 310 Rozvoj a obnova materiálně technické základny sociálních služeb (ISPROFIN).
2. Zpracování projektové dokumentace vlastní přístavby ke stávajícímu objektu DPS. Pro přípravu akce byla zpracována projekční kanceláří Senior holding s.r.o., Rytířská 399/24, Praha 1, PSČ 110 00, IČO 24677035 architektonická studie stavby Domov pro seniory Havlíčkův Brod - přístavba . Tato část PD bude hrazena z rozpočtu kraje. Následná realizace stavebních prací bude spolufinancována z prostředků státního rozpočtu - ISPROFIN. Poskytovatel dotace výdaje na pořízení PD požaduje uhradit mimo ISPROFIN.
Předpokládaná hodnota veřejné zakázky na služby byla stanovena v souladu se zkušenostmi se zadáváním veřejných zakázek obdobného předmětu plnění, znalostí trhu a s ohledem na předpokládaný objem investičních nákladů projektované stavby
(cca 175 mil. Kč vč. DPH) ve výši 3 500 000 Kč bez DPH - vzhledem k finančnímu limitu stanovenému zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozd. předpisů (dále jen Zákon) se jedná o podlimitní veřejnou zakázku.
Návrh řešení OM navrhuje radě kraje:
* rozhodnout o způsobu zadávání veřejné zakázky na služby Domov pro seniory Havlíčkův Brod - přístavba - projektová dokumentace formou zjednodušeného podlimitního řízení dle § 38 Zákona v souladu s Výzvou k podání nabídky a Zadávací dokumentací dle materiálu RK-17-2015-26, př. 1,
* schválit seznam dodavatelů, kteří budou vyzváni k podání nabídky dle materiálu
RK-17-2015-26, př. 2,
* jmenovat členy komise pro otevírání obálek a jejich náhradníky dle materiálu
RK-17-2015-26, př. 3,
* jmenovat členy hodnotící komise a jejich náhradníky dle materiálu RK-17-2015-26, př. 4.

K provedení zadávacího řízení se navrhují tyto termíny:
Odeslání výzvy o zahájení zadávacího řízení a k podání nabídky: do 28. 5. 2015
Lhůta pro podání nabídek: min. 15 dnů ode dne odeslání výzvy k podání nabídky

Termíny uvedené v přiložených materiálech jsou pouze orientační, budou upřesněny v závislosti na zahájení zadávacího řízení.

Způsob hodnocení nabídek:
Nabídky na veřejnou zakázku budou hodnoceny podle výše nabídkové ceny bez DPH, kritériem hodnocení je nejnižší nabídková cena.

OM si vyhrazuje změnu obsahu Zadávací dokumentace na základě požadavků a připomínek poskytovatele dotace (ISPROFIN).

Finanční krytí této veřejné zakázky na pořízení PD je zajištěno v rozpočtu Kraje Vysočina v kapitole Nemovitý majetek pro rok 2015. V příloze M4 Sociální věci jsou zařazeny dvě akce:
* Domov pro seniory Havlíčkův Brod - rekonstrukce pavilonu 10 pro sociální účely. Tato akce v rozpočtu figuruje od schválení Zastupitelstvem Kraje Vysočina usnesením 0560/07/2014/ZK. Odborem majetkovým byla do rozpočtu navržena na základě předpokladu získání dotace z ISPROFIN. V té době nebyly ale známé podmínky poskytovatele dotace ani bližší požadavky financování ani technický obsah záměru (uvažovalo se o rekonstrukci nebo demolici a nové přístavbě). OM proto navrhuje u této akce změnit název, a to: Domov pro seniory Havlíčkův Brod - demolice pavilonu 10, příprava území pro přístavbu . Tento změněný název vystihuje obsah plánovaných stavebních prací. Z této akce bude hrazena část 1. PD dle navrhované veřejné zakázky na služby a pro návrh rozpočtu pro rok 2016 bude navrhováno finanční krytí realizace stavebních prací v rozsahu demolice pavilonu a přípravy území - přeložek inženýrských sítí a úpravy vnitroareálových komunikací nemocnice.
* Domov pro seniory Havlíčkův Brod - přístavba. Tato akce byla do rozpočtu kraje pro rok 2015 zařazena na základě usnesení rady kraje č. 0627/11/2015/RK. Z této akce bude hrazena část 2. PD dle navrhované veřejné zakázky na služby a následně i realizace přístavby domova pro seniory spolufinancovaná z ISPROFIN. Pro návrh rozpočtu pro rok 2016 bude navrhováno finanční krytí podílu kraje na realizaci stavebních prací.
StanoviskaRada kraje rozhodla usnesením 0627/11/2015/RK ze dne 31. 3. 2015 m.j. o zařazení nové akce Domov pro seniory Havlíčkův Brod - přístavba do rozpočtu kraje, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Sociální věci a uložila odboru sociálních věcí podat na Ministerstvu práce a sociálních věcí žádost o dotaci ze státního rozpočtu a registraci akce Domov pro seniory Havlíčkův Brod - přístavba v Programu 113 310 Rozvoj a obnova materiálně technické základny sociálních služeb, podprogram 113 313 Podpora reprodukce majetku služeb sociální péče.

Stanovisko OSV: Odbor sociálních věcí souhlasí s předkládaným materiálem na zahájení výběrového řízení na dodavatele projektové dokumentace související s investičním záměrem vybudování přístavby objektu Domova pro seniory Havlíčkův Brod, v areálu nemocnice Havlíčkův Brod. Financování samotné investiční akce Domov pro seniory Havlíčkův Brod - přístavba bude zajištěno ze státního rozpočtu prostřednictvím Programu 113 310 Rozvoj a obnova materiálně technické základny sociálních služeb (ISPROFIN) a rozpočtu Kraje Vysočina.

Stanovisko OE: odbor ekonomický nemá připomínky
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zahájit zadávací řízení veřejné zakázky na služby Domov pro seniory Havlíčkův Brod - přístavba - projektová dokumentace formou zjednodušeného podlimitního řízení dle § 38 Zákona v souladu s Výzvou a Zadávací dokumentací dle materiálu RK-17-2015-26, př. 1;
schvaluje
seznam dodavatelů, kteří budou vyzváni k podání nabídky dle materiálu RK-17-2015-26, př. 2;
jmenuje
* komisi pro otevírání obálek dle materiálu RK-17-2015-26, př. 3;
* hodnotící komisi dle materiálu RK-17-2015-26, př. 4;
rozhoduje
změnit název akce zařazené v kapitole Nemovitý majetek v příloze M4 Sociální věci z Domov pro seniory Havlíčkův Brod - rekonstrukce pavilonu 10 pro sociální účely na nový název Domov pro seniory Havlíčkův Brod - demolice pavilonu 10, příprava území pro přístavbu .
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 28. 5. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz