Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-17-2015-21

RK-17-2015-21.doc  RK-17-2015-21pr01.pdf
Číslo materiálu21
Číslo jednacíRK-17-2015-21
NázevMajetkoprávní vypořádání pozemku v k. ú. Zboží
Zpracoval P. Dvořák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší majetkoprávní vypořádání pozemku v k. ú. Zboží z vlastnictví ČR a příslušnosti hospodařit pro Státní pozemkový úřad (dále jen SPÚ) do vlastnictví Kraje Vysočina.
Kraj Vysočina je mimo jiné vlastníkem nemovitostí, které tvoří areál Domova ve Zboží, příspěvkové organizace - viz. materiál RK-17-2015-21, př. 1. Pozemek par. č. 42/3 o výměře 812 m2, zahrada je ve vlastnictví ČR a příslušnost hospodařit k němu má od měsíce srpna 2014 SPÚ. Pozemek je využíván pro činnost domova a je na něm umístěna stavba skleníku a zahradního altánu, které nejsou zapsány v katastru nemovitostí. U Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Havlíčkův Brod je pozemek veden na listu vlastnictví 397 pro katastrální území Zboží a obec Habry. Odbor majetkový Krajského úřadu Kraje Vysočina (dále jen OM) projednal u SPÚ možnost vypořádání pozemku par. č. 42/3 v k. ú. Zboží. Dle SPÚ je možný převod pozemku do vlastnictví kraje realizovat za úplatu stanovenou dle znaleckého posudku a na základě předložení žádosti včetně nezbytných příloh.
Návrh řešení OM navrhuje realizovat majetkoprávní vypořádání pozemku par. č. 42/3 v k. ú. Zboží úplatným převodem do vlastnictví kraje. Převodem pozemku dojde ke sjednocení vlastnického vztahu k nemovitostem tvořící areál domova.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout o podání žádosti o úplatný převod pozemku par. č. 42/3 o výměře 812 m2, zahrada v k. ú. Zboží a obci Habry z vlastnictví České republiky a příslušnosti hospodařit s majetkem státu pro Státní pozemkový úřad do vlastnictví Kraje Vysočina za cenu stanovenou znaleckým posudkem a uložit OM zajisti veškeré úkony spojené s podáním žádosti na SPÚ.
StanoviskaOSV souhlasí s návrhem řešení dle materiálu RK-17-2015-21.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
podat žádost o úplatný převod pozemku par. č. 42/3 o výměře 812 m2, zahrada v k. ú. Zboží a obci Habry z vlastnictví České republiky a příslušnosti hospodařit s majetkem státu pro Státní pozemkový úřad do vlastnictví Kraje Vysočina za cenu stanovenou znaleckým posudkem;
ukládá
odboru majetkovému zajistit veškeré úkony spojené s podáním žádosti na Státní pozemkový úřad.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 5. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz