Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-11-2005-15

RK-11-2005-15.doc  RK-11-2005-15pr1.doc
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-11-2005-15
Název"Silnice II/360 Velké Meziříčí - obchvat, 3. stavba", informace o stavbě a uzavření dodatku smlouvy o dílo
Zpracoval J. Lojda
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuStavba "Silnice II/360 Velké Meziříčí - obchvat, 3. stavba" byla zahájena v říjnu 2004. Na výše uvedené stavbě probíhají práce na jednotlivých objektech stavby. V roce 2004 byl proveden objem prací za 32,450 mil. Kč. Celková cena díla dle smlouvy o dílo činí 106,886 mil. Kč. Zhotovitelem stavby je a. s. Stavby silnic a železnic.
V průběhu stavby se vyskytlo několik nových skutečností, které jsou průběžně projednávány mezi investorem a zhotovitelem za účasti člena rady kraje Václava Kodeta. Informace byly zároveň průběžně podávány náměstkovi hejtmana Františku Dohnalovi. Jejich řešení si vyžádá provedení víceprací, které se projeví zvýšením celkové ceny díla. Bližší podrobnosti obsahuje materiál RK-11-2005-15 př.1.
Na základě zdůvodnění již odsouhlasených víceprací hejtman rozhodl o uzavření dodatku smlouvy a dílo č. 2.
Návrh řešení O rozhodnutí hejtmana o uzavření dodatku smlouvy o dílo v průběhu plnění veřejné zakázky je dle Čl. 2 odst. (9) Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek, zakázek kraje Vysočina a zakázek příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina informována rada kraje.
OM dále předpokládá, že rada kraje vezme na vědomí informaci o průběhu výstavby zejména ve vazbě na skutečnosti uvedené v materiálu RK-11-2005-15 př. 1.
OM předpokládá, že se bude pokračovat v realizaci stavby dle schválené projektové dokumentace včetně provedení již odsouhlasených víceprací - přeložka telekomunikačního kabelu, staveništní objízdná trasa a po předání nacenění a odsouhlasení dalších víceprací -chodník u mostu 203, hospodářský sjezd.
Na základě odborného posudku bude se zhotovitelem dořešena změna zatřídění hornin na stavbě včetně finančního ocenění, technicky dopracovány a oceněny ostatní prokazatelné vícepráce na stavbě - změna odvodnění na mostě 203, změna a doplnění vodorovného a svislého dopravního značení.
Na základě současného stavu projednání a podkladů bude dále investor trvat na stanovisku, že požadavek na vícepráce vzniklé nutností sanace stěn skalního zářezu v prostoru železničního a silničního zářezu u mostu C204 neuznává.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informaci o
* rozhodnutí hejtmana o uzavření dodatku č. 2 smlouvy o dílo na stavbu "Silnice II/360 Velké Meziříčí - obchvat, 3. stavba" spočívající ve změně osob zastupujících investora i zhotovitele ve věcech smluvních a zvýšení celkové ceny díla o 1 354 359,- Kč včetně DPH o vícepráce na zřízení staveništní objízdné trasy;
* průběhu stavby "Silnice II/360 Velké Meziříčí - obchvat, 3. stavba" a skutečnostech vyvstalých v průběhu výstavby dle materiálu RK-11-2005-15, př. 1, a
ukládá
odboru majetkovému dořešit změnu zatřídění hornin včetně finančního ocenění, zajistit technické dopracování a ocenění ostatních prokazatelných víceprací na stavbě a jednat se zhotovitelem stavby ve smyslu návrhů a stanovisek uvedených v materiálu
RK-11-2005-15, př. 1.
Odpovědnost Václav Kodet, odbor majetkový
Termín 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz