Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2014-03

RK-29-2014-03.doc
Číslo materiálu03
Číslo jednacíRK-29-2014-03
NázevNávrh na zařazení nové akce Muzeum Vysočiny Jihlava. - rekonstrukce zádveří do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M3
Zpracoval E. Pausarová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje, kapitoly Nemovitý majetek.
Kraj Vysočina je vlastníkem objektu Masarykovo náměstí 55, Jihlava v k. ú. Jihlava, který je svěřen do hospodaření Muzeu Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizaci. Na základě podnětu vedení příspěvkové organizace proběhla prohlídka zádveří. Při prohlídce objektu dne 22. 9. 2014 byly zjištěny poruchy zádveří. Opakovaně jsou opravovány pohyblivé části zádveří. V současné době jsou pohyblivé části zádveří v předhavarijním stavu. Do objektu vstupuje velké množství občanů a to jak do prostor muzea, tak i do provozované kavárny. V případě vylomení dveří by mohlo dojít ke zranění osob. Zádveří ani neplní dostatečně funkci tepelněizolační clony při vstupu do objektu. Zádveří bylo budováno v době, kdy daný prostor plnil jiné funkce. V současné době se jedná o vstup do objektu muzea a současně i kavárny.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje zařazení nové akce Muzeum Vysočiny Jihlava - rekonstrukce zádveří do rozpočtu Kraje Vysočina, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M3: Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v kulturních organizacích. Dokončení akce se předpokládá do konce roku 2014.
Finanční krytí realizace prací navrhuje OM v rámci kapitoly Nemovitý majetek, změnou rozpisu rozpočtu přílohy M3 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v kulturních organizacích.
StanoviskaOE nemá připomínky.

OKPPCR: V objektu Masarykovo náměstí 55, Jihlava v k. ú. Jihlava bude nadále zajišťována činnost muzea a provoz muzejní kavárny pro veřejnost, proto souhlasíme s návrhem na odstranění předhavarijního stavu zádveří a doporučujeme schválit navržené usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Muzeum Vysočiny Jihlava - rekonstrukce zádveří do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M3 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v kulturních organizacích.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 7. 10. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz