Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-03-2005-15

RK-03-2005-15.doc
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-03-2005-15
NázevDarování pozemku v k. ú. Polesí u Počátek a obci Polesí
Zpracoval M. Jaroš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problému Vysočina se ve smyslu zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a na základě Rozhodnutí MDS ČR č. j. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 stala vlastníkem silnic II. a III. třídy a dalšího movitého a nemovitého majetku, ke kterému měly příslušnost hospodaření státní příspěvkové organizace SÚS na území kraje Vysočina. Na odbor majetkový se obrátila SÚS Pelhřimov s návrhem na bezúplatný převod pozemku par. č. 480/16 - ostatní plocha, silnice o výměře 266 m2 v k. ú. Polesí u Počátek a obci Polesí. Na tomto pozemku se nachází stavba chodníku ve vlastnictví obce Polesí. Pozemek par. č. 480/16 je Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrálním pracovištěm Pelhřimov veden na listu vlastnictví č. 121 pro výše uvedené katastrální území a obec, kde je jako vlastník uvedena Vysočina ve správě příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Pelhřimov. Výše uvedený stav byl zjištěn po provedení obnovy katastrálního operátu v tomto k. ú..
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že stavba chodníku je ve vlastnictví obce Polesí, navrhuje odbor majetkový uzavřít s obcí darovací smlouvu na tento pozemek v k. ú. Polesí u Počátek a obci Polesí. Pokud dojde ke schválení darování výše uvedeného pozemku zastupitelstvem kraje dojde ke sjednocení vlastnictví stavby a pozemku. Převáděný pozemek bude dodatkem zřizovací listiny vyjmut se správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Pelhřimov. Návrh předpokládá schválení zveřejnění záměru darování výše uvedeného pozemku na úřední desce a doporučení zastupitelstvu kraje schválit jeho převod.
Stanoviska Odbor dopravy a silničního hospodářství s darováním pozemku souhlasí.
Návrh usnesení Rada kraje schvaluje zveřejnění záměru darovat pozemek par. č. 480/16 - ostatní plocha, silnice o výměře 266 m2 v k. ú. Polesí u Počátek a obci Polesí obci Polesí a doporučuje zastupitelstvu kraje schválit darování pozemku par. č. 480/16 - ostatní plocha, silnice o výměře 266 m2 v k. ú. Polesí u Počátek a obci Polesí obci Polesí.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín březen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz