Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-16-2013-30

RK-16-2013-30.doc  RK-16-2013-30pr01.doc
Číslo materiálu30
Číslo jednacíRK-16-2013-30
NázevStavební záměr Domov důchodců Ždírec - Přístavba vstupního objektu
Zpracoval Z. Berka
Předkládá P. Kolář, V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o záměr realizace přístavby vstupního objektu a výstavby samostatně stojícího hospodářského objektu. Záměr výstavby uvedených objektů je plánován na pozemcích parc. č. 9/1, 8/2, 8/4, st. 4, v k.ú. Ždírec na Moravě ve vlastnictví kraje v areálu Domova důchodců Ždírec.
Rada kraje usnesením 1761/34/2012/RK rozhodla zařadit novou akci Domov důchodců Ždírec - přístavba vstupního objektu do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M8 - Investice v sociálních věcech a schválila rozpočtové opatření spočívající ve snížení kapitoly Sociální věci, § 4357 Domovy o částku 240 tis. Kč při současném zvýšení kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M8 - Investice v sociálních věcech o částku 240 tis. Kč.
OM na základě tohoto usnesení zahájit projektovou přípravu akce. Stavební záměr a projektová dokumentace byla v průběhu zpracování konzultována se zástupci Odboru sociálních věcí Krajského úřadu Kraje Vysočina a se zástupci uživatele, tj. Domova důchodců Ždírec. Veškeré připomínky a požadavky jmenovaných jsou zapracovány v předkládaném Stavebním záměru (materiál RK-16-2013-30, př.1) a tento materiál je jimi odsouhlasen.
Ve stávajícím areálu Domova důchodců Ždírec se nachází dva samostatně stojící objekty. Původní rekonstruovaný objekt s kotelnou a prádelnou a dále nově vybudovaný samostatně stojící objekt pro klienty s alzheimerovou chorobou. Aby mohly tyto objekty být provozovány jako jeden provozní celek, je nutné vybudovat vstupní objekt, který bude umístěn mezi těmito dvěma budovami. Bude tak vytvořen nový hlavní vchod pro celý komplex Domova důchodců. V rámci tohoto vstupního objektu budou provedeny dále administrativní prostory a prostory pro rehabilitaci. Na základě konzultací a požadavků je navrhovaná přístavba vstupního objektu doplněna o samostatně stojící hospodářský objekt v prostoru odstraňované budovy č.p. 49, v areálu Domova důchodců. Objekt by měl sloužit především pro uskladnění zahradní a provozní techniky a umístění vozového parku.
Odhadované realizační náklady dle zpracované projektové dokumentace jsou 21 000 000 Kč včetně DPH.
Schválený rozpočet kraje Vysočina, pro rok 2013, obsahuje v Kapitole Nemovitý majetek, příloze M8 - Investice v sociálních organizacích, částku 17 471 tis. Kč určenou na pořízení projektové dokumentace a realizaci akce. Z této částky bylo dosud čerpáno ve výši 225 tis. Kč.
Návrh řešení OM předkládá radě kraje stavební záměr výše uvedené akce k projednání. Vlastní stavební záměr je obsahem materiálu RK-16-2013-30, př. 1. Výkresová část - projektová dokumentace - bude k dispozici na jednání rady kraje.
Návrh usnesení předpokládá schválení předloženého stavebního záměru včetně způsobu financování stavby.
Schválení stavebního záměru je předpokladem pro zahájení zadávacího řízení na zhotovitele stavby.
StanoviskaOdbor sociálních věcí nemá připomínky k předkládanému materiálu a doporučuje stavební záměr schválit a akci v rozsahu předloženého stavebního záměru realizovat.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
stavební záměr Domov důchodců Ždírec - Přístavba vstupního objektu dle materiálu
RK-16-2013-30, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 7. 5. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz