Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-14-2013-54upr1

RK-14-2013-54upr1.doc
Číslo materiálu54upr1
Číslo jednacíRK-14-2013-54upr1
NázevPodání projektové žádosti Vzděláváním ke kvalitě sociálních služeb
Zpracoval A. Nosková
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuV rámci výzvy A7 k předkládání žádostí o finanční podporu z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost (dále jen OP LZZ), prioritní osa: 3 Sociální integrace a rovné příležitosti; oblast podpory: 3.1 Podpora sociální integrace a sociálních služeb, zpracoval OSV projekt nesoucí název Vzděláváním ke kvalitě sociálních služeb . Tento projekt by měl být předložen nejpozději 30. 4. 2013.
Odbor sociálních věcí Krajského úřadu Kraje Vysočina v projektu nabídne akreditované vzdělávací programy poskytovatelům sociálních služeb, jejichž zřizovatelem je Kraj Vysočina, eventuálně také zaměstnancům poskytovatelů sociálních služeb s místem poskytování v Kraji Vysočina. V projektu je plánována realizace cca 50 jednodenních vzdělávacích kurzů. Je předpokládáno, že akreditovaným vzděláváním projde ca 1050 pracovníků.
Vzdělávání proběhne ve 4 oblastech, které byly vytipovány z průzkumu mezi poskytovateli sociálních služeb, jejichž zřizovatelem je Kraj Vysočina. Jedná se o sociální práci s klienty sociálních služeb, kteří
- jsou ohroženi sociálním vyloučením,
- trpí chronickým duševním onemocněním,
- jsou postiženi zdravotními handicapy,
- jsou postiženi/nemocni a potřebují podporu individuálního vývoje.
Primárním cílem předkládaného projektu je zvýšení kvalifikace, znalostí a odborné způsobilosti zaměstnanců poskytovatelů sociálních služeb v Kraji Vysočina a v důsledku toho pak trvalé zvýšení kvality sociálních služeb a zajištění kvalitní, bezpečné a odborné péče o klienty ohrožené sociálním vyloučením. Sekundárním cílem projektu je naplnění ustanovení zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, týkajících se povinného vzdělávání sociálních pracovníků a pracovníků v sociálních službách a naplnění standardu kvality sociálních služeb číslo 10 Profesní rozvoj zaměstnanců. Terciárním cílem projektu je uspokojení vzdělávacích potřeb, které byly zjištěny analýzou vzdělávacích potřeb poskytovatelů sociálních služeb v organizacích zřizovaných Krajem Vysočina.
Vzdělávání v rámci tohoto projektu bude zajištěno dodavatelsky, nákupem služby. Dodavatel vzejde ze zadávacího řízení (zakázka s předpokládanou hodnotou přesahující 500 000 Kč a nedosahující 1 000 000 Kč bez DPH).
Předpokládané časové období realizace tohoto projektu je od 1. 10. 2013 do 30. 6. 2015.
Výzva stanovuje výši finanční podpory z ESF od 0,5 mil. do 10 mil. Kč. Předkládaný projekt je rozpočtován dle materiálu RK-14-2013-54, př. 1upr1 do celkové výše nákladů
2 857 374,72
Kč, výše podpory může dosáhnout až 100 %, způsobilé výdaje projektu budou hrazeny
z 85 % z prostředků OP LZZ a zbývajících 15 % z prostředků státního rozpočtu.
Návrh řešení Projekt je v souladu se střednědobým plánem rozvoje sociálních služeb Kraje Vysočina a umožňuje jak zkvalitnění péče o cílové skupiny služeb, tak i zvyšování kompetencí organizací a jejich zaměstnanců v Kraji Vysočina.
Navrhujeme, aby rada kraje uložila OSV předložení projektové žádosti Vzděláváním ke kvalitě sociálních služeb do OP LZZ k výše uvedené výzvě. Základní teze projektu jsou obsaženy v materiálu RK-14-2013-54, př. 1upr1.
StanoviskaStanovisko projektové kanceláře bude sděleno na jednání rady kraje.
Návrh usneseníRada kraje
ukládá
odboru sociálních věcí podání projektové žádosti Vzděláváním ke kvalitě sociálních služeb dle materiálu RK-14-2013-54, př. 1upr1, a to v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost k výzvě č. A7.
Odpovědnost odbor sociálních věcí
Termín 30. 4. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz