Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2013-57

RK-09-2013-57.doc
Číslo materiálu57
Číslo jednacíRK-09-2013-57
NázevPředfinancování projektu RAILHUC - Railway Hub Cities and TEN-T network
Zpracoval R. Šedivý
Předkládá I. Fryšová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o zvýšení částky nutné k předfinancování projektu RAILHUC - Railway Hub Cities and TEN-T network (Železniční uzlová města a TEN-T sítě), registrační číslo 3sCE413P2, (dále jen RAILHUC ), který je financován z Operačního programu Nadnárodní spolupráce (Central Europe). Kraj Vysočina je projektovým partnerem č. 3. Projekt je v realizaci od 1. 10. 2011 s cílem zprostředkování výměny zkušeností a sdílení dobré praxe mezi železničními uzly v oblasti integrace místní a regionální dopravy do národních a transevropských sítí a nalezení inovativních řešení, která posílí význam železniční dopravy v partnerských regionech a pomohou zlepšit dostupnost střední Evropy různými způsoby dopravy. Konec realizace projektu je plánován na 30. 9. 2014.
Usnesením č. 0097/03/2011/RK ze dne 17. 1. 2011 ( Rada kraje schvaluje účast kraje Vysočina v projektu RAILHUC - Railway Hub Cities and TEN-T network v rámci Operačního programu Nadnárodní spolupráce (Central Europe) ) schválila rada kraje účast Kraje Vysočina v tomto projektu.
Usnesením č. 0047/01/2011/ZK ze dne 1. 2. 2011 ( Zastupitelstvo kraje schvaluje převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů ve finančním objemu max. 735 000 Kč (kurz 24,50 Kč = 1 Euro, tj. max. 30 000 Euro) na zvláštní účet kraje určený na přípravu a realizaci projektu RAILHUC - Railway Hub Cities and TEN-T network s tím, že finance budou uvolňovány postupně dle aktuální potřeby projektu ) schválilo zastupitelstvo kraje převod finančních prostředků určených na financování tohoto projektu. Vzhledem k aktuálnímu nedostatku finančních prostředků na zvláštním bankovním účtu projektu RAILHUC způsobený nedostatečně rychlou administrací projektu ze strany kontrolního orgánu 1. stupně - Centra pro regionální rozvoj České republiky a zdlouhavým procesem poskytování dotace v Operačním programu Nadnárodní spolupráce je nezbytné zvýšit částku nutnou k předfinancování tohoto projektu o 1 500 000 Kč. Částka je potřebná k zajištění bezproblémové administrace projektu ze strany Kraje Vysočina jako partnera projektu RAILHUC. Spolufinancování činí z rozpočtu Kraje Vysočina 15 % celkových způsobilých výdajů projektu. Po závěrečném vyúčtování a následném připsání dotace bude příslušná částka vrácena zpět do Fondu strategických rezerv.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu Kraje Vysočina navrhuje zvýšit částku nutnou k předfinancování projektu RAILHUC o 1 500 000 Kč převedenou z Fondu strategických rezerv či cizích zdrojů k zajištění bezproblémové administrace tohoto projektu ze strany Kraje Vysočina.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s návrhem usnesení, výše krajského podílu zůstává nezměněna, finanční prostředky určené na předfinancování projektu budou po vyúčtování vráceny do Fondu strategických rezerv.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv či cizích zdrojů ve výši 1 500 000 Kč určených na předfinancování projektu RAILHUC s tím, že finance budou uvolňovány postupně podle aktuální potřeby projektu.
Odpovědnost odbor regionálního rozvoje, odbor ekonomický
Termín 30. 4. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz