Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-03-2013-33

RK-03-2013-33.doc
Číslo materiálu33
Číslo jednacíRK-03-2013-33
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření - dofinancování neuznatelných nákladů na projekt Podpora systému primární prevence sociálně patologických jevů - individuální projekt
Zpracoval P. Švanda
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuZ projektu Podpora systému primární prevence sociálně patologických jevů - individuální projekt jsou hrazeny služby primární prevence a metodická podpora systému primární prevence v Kraji Vysočina. Projekt je realizován od 07. 04. 2010 do 28. 02. 2013 a je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Na administraci projektu jsou vyčleněny 4 pracovní místa pro realizační tým projektu. Tyto osoby jsou zaměstnanci krajského úřadu a mají nárok na benefity poskytované zaměstnavatelem, kterými jsou příspěvek na dopravu a příspěvek na penzijní připojištění (podle směrnice č. 10/10 o příspěvku na dopravu a č. 3/12 o poskytování a výši příspěvku zaměstnavatele na penzijní připojištění). Tyto benefity poskytované zaměstnavatelem však nejsou uznatelným výdajem v rámci individuálního projektu a kraj je hradí z jiných zdrojů. Díky příspěvku na dopravu vzniká část neuznatelných nákladů u odvodů na sociální a zdravotní pojištění za zaměstnavatele a povinného pojistného na úrazové pojištění, neboť tyto zákonné odvody jsou vypočteny z hrubé mzdy, do níž je příspěvek na dopravu započten. Tato poměrná část odvodů za zaměstnavatele je v projektu neuznatelným nákladem a je zapotřebí ji uhradit z jiných krajských zdrojů. V účetnictví projektu jsou tyto neuznatelné náklady rozúčtovány a vedeny odděleně od uznatelných nákladů projektu. Do doby ukončení realizace projektu (28. 02. 2013) chybí na úhradu takto vzniklých neuznatelných výdajů částka 10 000 Kč, kterou žádáme pokrýt z kapitoly Sociální věci, § 4399.
Návrh řešení Odbor sociálních věcí navrhuje radě kraje schválit převod finančních prostředků z kapitoly Sociální věci, § 4399 na zvláštní účet projektu Podpora systému primární prevence sociálně patologických jevů - individuální projekt v celkové výši 10 000 Kč na dofinancování neuznatelných výdajů projektu.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve snížení kapitoly Sociální věci, § 4399 Ostatní záležitosti sociálních věcí a politiky zaměstnanosti o částku 10 000 Kč při současném zvýšení kapitoly Evropské projekty, zvláštního účtu projektu Podpora systému primární prevence sociálně patologických jevů - individuální projekt o částku 10 000 Kč na dofinancování neuznatelných výdajů projektu.
Odpovědnost odbor sociálních věcí, odbor ekonomický
Termín 31. 01. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz