Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-36-2012-72

RK-36-2012-72.doc  RK-36-2012-72pr01.pdf
Číslo materiálu72
Číslo jednacíRK-36-2012-72
NázevProjekt Aktivní seniorská politika Vysočina - Dolní Rakousko - schválení Smlouvy o poskytnutí prostředků z ERDF
Zpracoval H. Šteflová
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina v březnu letošního roku podal projektovou žádost Aktivní seniorská politika Vysočiny - Dolní Rakousko, zkrácený název SENIOR PLUS (dále též Projekt), a to v rámci evropského programu přeshraniční spolupráce s Rakouskem. Projektová žádost byla po formální kontrole a kontrole přijatelnosti úspěšně zaregistrována dne 5. 4. 2012. Projekt má registrační číslo M00237.
Dne 28. 6. 2012 jsme obdrželi rozhodnutí Monitorovacího výboru o doporučení Projektu ke kofinancování z prostředků programu Evropské územní spolupráce Rakousko - Česká republika 2007 - 2013 (dále též Program). Projektová žádost byla schválena bez výhrad. Realizace Projektu navazuje na spolupráci mezi oběma samosprávnými celky a má vytvořit novou nabídku aktivního života seniorské generace (55+).
Kraj Vysočina v rámci schváleného Projektu plní roli vedoucího partnera a nese náklady vlastního finančního podílu příjemce podpory. Celkové výdaje kraje v rámci Projektu činí přes 8 mil. Kč, z toho je desetiprocentní spoluúčast Kraje Vysočina. Výdaje na realizaci Projektu jsou uznatelné od data registrace, tj. od 5. 4. 2012, vlastní zahájení realizace projektu připadá na 1. 7. 2012.
V červenci 2012 jsme kontaktovali příslušnou pobočku Centra pro regionální rozvoj ČR. Následovala administrativní etapa přípravy podkladů pro vystavení smlouvy o prostředcích ERDF, ze strany přiděleného kontrolora nám zároveň byla schválena navržená monitorovací období Projektu. V měsíci září jsme od Jednotného technického sekretariátu (JTS) obdrželi k připomínkování elektronický návrh smlouvy. Dne 2. 10. 2012 pan hejtman obdržel oficiální návrh smlouvy podepsaný za poskytovatele dotace Řídícím orgánem, Dr. Bernhardem Köhle. Návrh Smlouvy je třeba nechat podepsat statutárním orgánem (do 8 týdnů od data odeslání) a zaslat zpět na Řídící orgán, jinak zaniká a nárok na podporu automaticky pozbývá platnosti.
Návrh řešení Smlouva o poskytnutí prostředků z ERDF byla ze strany JTS zpracována podle vzorového dvojjazyčného dokumentu používaného pro daný Program. Návrh smlouvy o poskytnutí dotace je obsahem materiálu RK-36-2012-72, př. 1. Nedílnou součástí smlouvy je příloha A (schválená projektová žádost), příloha B (Dohoda o spolupráci mezi partnery, schválená zastupitelstvem kraje) a příloha C (Příručka pro žadatele). Tyto přílohy budou z důvodu objemnosti a formálně daného obsahu předloženy k nahlédnutí na jednání rady kraje.
Podle § 59 odst. 3 zákona o krajích rada zabezpečuje rozhodování v ostatních záležitostech patřících do samostatné působnosti kraje, pokud nejsou vyhrazeny zastupitelstvu nebo pokud si je zastupitelstvo nevyhradilo. S ohledem na toto ustanovení předkládáme Radě Kraje Vysočina návrh Smlouvy o poskytnutí prostředků z ERDF ke schválení. Schvalovací doložka bude ke smlouvě dodatečně připojena.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít Smlouvu o poskytnutí prostředků z ERDF v rámci Programu přeshraniční spolupráce Cíl Evropská územní spolupráce Rakousko - Česká republika 2007 - 2013 dle materiálu RK-36-2012-72, př. 1.
Odpovědnost odbor sociálních věcí
Termín 14. 11. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz