Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-28-2012-21

RK-28-2012-21.doc  RK-28-2012-21pr01.pdf  RK-28-2012-21pr01a.pdf  RK-28-2012-21pr01b.pdf
Číslo materiálu21
Číslo jednacíRK-28-2012-21
NázevNávrh na zařazení nové akce Domov důchodců Proseč Obořiště - oprava stropu zámek do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7 - návrh na provedení rozpočtového opatření
Zpracoval J. Lukáš2
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7.
Při provádění údržbových prací v domově důchodců (výmalby) bylo zjištěno, že na části stropu na chodbě je omítka nesoudržná s podbitím. Po odstranění této nesoudržné vrstvy omítky se zjistilo, že je nosná dřevěná část stropu včetně podbití napadena a z části zcela znehodnocena dřevokaznou houbou - dřevomorkou. Po konzultaci s odborníky na tuto problematiku bylo zkonstatováno, že je nutné v počáteční fázi provést zabezpečení stropu proti opadávání omítky na klienty ústavu a zabezpečení proti možnému propadu celé stropní konstrukce - to bylo neprodleně provedeno. Dále pak je nutné provést sondy ve stropní konstrukci pro zjištění rozsahu poškození stropní konstrukce a zjištění příčiny tohoto stavu. Následně pak vypracovat prováděcí projektovou dokumentaci pro opravu stropní konstrukce včetně realizace této opravy na odstranění problému.
Návrh řešení OM navrhuje zařadit akci Domov důchodců Proseč Obořiště - oprava stropu zámek do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích. S ohledem na zatím neznámý rozsah opravy není možné určit finanční výdaje na provedení potřebných opatření. Jedná se o historický objekt a celkové výdaje mohou být poměrně značné. Proto OM navrhuje k zajištění finančního krytí akce schválit rozpočtové opatření převodem finančních prostředků ve výši 2 mil. Kč z kapitoly Rezerva a rozvoj kraje. To umožní zahájit potřebné průzkumy, sondy a na základě zjištěného stavu zajistit projektovou dokumentaci a následné stavební práce.
Návrh usnesení předpokládá zařazení nové akce do rozpočtu kraje a schválení rozpočtového opatření, spočívajícího v navýšení rozpočtu kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích o 2 000 tis. Kč snížením kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti, j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku.
StanoviskaEkonomický odbor: Aktuální stav kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 8. 8. 2012 činí 25 023 tis. Kč.
Odbor sociálních věcí souhlasí s předloženým návrhem. Provedení průzkumu a sond i přijetí navazujících opatření považujeme za nezbytné pro zajištění bezpečného provozu zařízení.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Domov důchodců Proseč Obořiště - oprava stropu zámek do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích;
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající v navýšení kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7-Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích o částku 2 000 tis. Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti, j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 2 000 tis. Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 17. srpen 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz