Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2012-78

RK-26-2012-78.doc  RK-26-2012-78pr01.pdf
Číslo materiálu78
Číslo jednacíRK-26-2012-78
NázevInformace o aktivitě Bezpečně do školy, bezpečně ze školy určené žákům 1. tříd Kraje Vysočina
Zpracoval Šteklová
Předkládá I. Šteklová
Počet příloh
Popis problémuV posledních letech se daří Kraji Vysočina stále více prohlubovat spolupráci mezi krajem a podnikatelským sektorem. Spojení kraje a podnikatelského sektoru je pro všechny strany velkým přínosem a může velmi posílit pocit sounáležitosti s územím, na kterém žijeme.
Kraj Vysočina, zastoupený hejtmanem kraje MUDr. Jiřím Běhounkem oslovila dopisem dle materiálu RK-26-2012-78, př. 1 jménem podnikatelského sektoru firma YASHICA s. r. o. s nabídkou spolupráce v aktivitě, kterou by rádi realizovali u příležitosti 1. dne školního roku 2012/2013. Vzhledem k tomu, že do gesce hejtmana Kraje Vysočina spadá krizové řízení a bezpečnost a že neustále narůstá počet dětských úrazů, ať již v silničním provozu nebo při dětských aktivitách, zástupci podnikatelského sektoru předpokládají, že jejich nabídka by mohla zástupce krajské samosprávy oslovit. Předmětem nabídky je žádost o převzetí záštity hejtmana kraje nad výše uvedenou aktivitou a participace kraje na realizaci kufříků, jejichž obsahem by byly předměty s bezpečnostními prvky nebo bezpečnostní tématikou a školní potřeby (reflexní vestičky, reflexní pásky, reflexní smajlíky, časopis Pastelka, potravinový box a drobné školní potřeby). Tyto kufříky s názvem Bezpečně do školy, bezpečně ze školy by byly předány 1 školní den všem žákům prvních tříd v Kraji Vysočina. Zástupci podnikatelského sektoru by velmi uvítali, kdyby se Kraj Vysočina připojil k výše uvedené aktivitě a podpořil ji, a to především proto, že kraj se otázkám bezpečnosti svých občanů systematicky věnuje v mnoha oblastech. Kromě firmy YASHICA by se na financování celé aktivity podílely ještě další firmy z Kraje Vysočina, kterým není lhostejná bezpečnost dětí. Vzhledem k tomu, že Kraj Vysočina již v předešlých letech pořádal akci Bezpečná Vysočina, v rámci které byly dětem předávány propagační předměty s bezpečnostní tématikou a bezpečnostními prvky, vítáme nabídku připojit se k aktivitě Bezpečně do školy, bezpečně ze školy .
Návrh řešení Odbor sekretariátu hejtmana navrhuje Radě Kraje Vysočina zvážit nabídku firmy YASHICA a ostatních zástupců podnikatelského sektoru a rozhodnout zda a jakou formou by se Kraj Vysočina mohl k aktivitě Bezpečně do školy, bezpečně ze školy připojit.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
převzetí záštity hejtmana kraje nad aktivitou Bezpečně do školy, bezpečně ze školy .
Odpovědnost odbor sekretariátu hejtmana
Termín 3. 7. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz