Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-10-2012-51

RK-10-2012-51.doc  RK-10-2012-51pr01.doc
Číslo materiálu51
Číslo jednacíRK-10-2012-51
NázevŽádost o schválení podstatné změny projektu
Zpracoval P. Švanda
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuIndividuální projekt Podpora systému primární prevence sociálně patologických jevů , který je realizován v působnosti odboru sociálních věcí, má od počátku realizace stanoven rozpočet projektu, který se člení na jednotlivé kapitoly a položky. Pravidla čerpání jednotlivých kapitol jsou stanovena v tzv. Příručce pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a to dle její verze č. 3.
Některé rozpočtované položky projektu jsou ve velkém objemu nedočerpané a je patrné, že již do konce trvání projektu, tj. k datu 28. 02. 2013, ani vyčerpány nebudou. Tyto nevyčerpané prostředky by se pak musely vracet zpět MŠMT a potažmo EU. Na druhé straně bychom tyto prostředky potřebovali využít v souladu se stanovenými cíly projektu v rámci jiných kapitol a položek, což nám v tuto chvíli pravidla dle výše uvedené Příručky neumožňují.
Návrh řešení Po konzultaci s odborem CERA při MŠMT by bylo možné vzniklý problém vyřešit přechodem na verzi č. 5 Příručky, která již nemá stanovena tak přísná pravidla jako původní verze a přesuny finančních prostředků mezi jednotlivými kapitolami umožňuje. Nová verze příručky již odbourává některé dopady procentuelního omezení na nákup služeb. Aby mohlo dojít k jednotlivým rozpočtovým úpravám projektu, je zapotřebí podat na MŠMT žádost o schválení podstatné změny v námi realizovaném Individuálním projektu, ve které budeme žádat o přechod z verze č. 3 Příručky na verzi č. 5 Příručky. Poté, co MŠMT vyhoví žádosti o schválení podstatné změny, bude možno provést plánované změny v rozpočtu Individuálního projektu a finanční prostředky účelně využít. Zmíněná žádost je připojena jako materiál RK-10-2012-51, př. 1.
StanoviskaEkonomický odbor souhlasí s návrhem usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
podání žádosti o schválení podstatné změny - přechod z verze č. 3, platné od 21. 10. 2009, na verzi č. 5 Příručky pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost , platné od 09. 08. 2011, v rámci Individuálního projektu Podpora systému primární prevence sociálně patologických jevů realizovaným Krajem Vysočina dle materiálu RK-10-2012-51, př. 1;
ukládá
odboru sociálních věcí postupovat dle materiálu RK-10-2012-51, př. 1 a administrativně zajistit změny, které z něj vyplývají.
Odpovědnost OSV
Termín 31. 3. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz