Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-08-2012-16

RK-08-2012-16.doc  RK-08-2012-16pr01.doc
Číslo materiálu16
Číslo jednacíRK-08-2012-16
NázevNávrh na zařazení nové akce do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M8, návrh na provedení rozpočtového opatření a schválení investičního záměru
Zpracoval J. Krejčí
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce: Domov důchodců Proseč u Pošné - přístavba pavilonu do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M8 - Investice v sociálních věcech.
Usnesením č.1710/36/2010/RK ze dne 16.11.2010 byl schválen stavební záměr Domov důchodců Proseč u Pošné - přístavba pavilonu, který předpokládal financování akce pomocí státní dotace. Omezování výdajů státního rozpočtu vedlo k tomu, že se nepodařilo zajistit financování přístavby pavilonu tímto způsobem a pro realizaci investičního záměru bude nutno využít pouze rozpočtu kraje. Návrh předpokládá v roce 2012 realizovat projektovou dokumentaci a v roce 2013 zahájit výstavbu.
Návrh řešení Návrh řešení předpokládá zařazení nové akce do rozpočtu kraje na rok 2012, do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M8 a schválení investičního záměru na stavební akci v příloze RK-08-2012-16, př. 1: Domov důchodců Proseč u Pošné - přístavba pavilonu
Finanční krytí této nově zařazené akce předpokládá odbor majetkový ve zvýšení rozpočtu kapitoly Nemovitý majetek, příloha M8, o částku 2 000 tis. Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnutí o zařazení nové akce, schválení investičního záměru a rozpočtového opatření k zajištění krytí financování projektové dokumentace.
StanoviskaOdbor ekonomický: Aktuální stav kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 15. 2. 2012 je 43 355 tis. Kč.
Odbor sociálních věcí nemá námitek k zařazením výše uvedené akce do rozpočtu Kraje Vysočina a souhlasí s věcným zněním předloženého investičního záměru. Dlouhodobě plánovaná přístavba nového objektu ke stávajícímu zařízení Domova důchodců v Proseči u Pošné, je především nutností pro zvýšení míry naplnění práva uživatelů sociálních služeb na soukromí. Obyvatelé domova důchodců jsou v současné době v některých případech ubytováni na čtyřlůžkových i více lůžkových pokojích. Realizací zamýšlené přístavby o celkové kapacitě 30-ti lůžek (jednolůžkové a dvoulůžkové pokoje), který bude určena pro osoby s demencí, bude umožněno snížení stávajícího počtu klientů na pokojích v prostorách stávajícího zámku. Přístavba nového objektu bude koncipována tak, aby vyhovovala potřebám seniorů a osobám s demencí. Nově vybudované prostory již budou cíleně uzpůsobeny potřebám kvalitního bydlení seniorů i k vhodnému zabezpečení jejich hygienických potřeb. Přístavbou nového pavilonu nedojde ke zvýšení současné kapacity zařízení.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Domov důchodců Proseč u Pošné - přístavba pavilonu do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M8 - Investice v sociálních věcech;
schvaluje
* investiční záměr Domov důchodců Proseč u Pošné - přístavba pavilonu dle materiálu RK-08-2012-16, př. 1;
* rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M8 - Investice v sociálních věcech o částku 2 000 tis. Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 2 000 tis. Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 29. 2. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz