Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-06-2012-08

RK-06-2012-08.doc  RK-06-2012-08pr01.xls  RK-06-2012-08pr02.pdf
Číslo materiálu08
Číslo jednacíRK-06-2012-08
NázevUzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu - k.ú. Zámek Žďár
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší získání práva Kraje Vysočina pro realizaci stavby Dynamický zpomalovací semafor pro vozidla s poptávkovým chodeckým přechodem pro chodce s detekcí vozidel v obou směrech na komunikaci I/37 v obci Žďár nad Sázavou.
Kraj Vysočina je investorem výše uvedené stavby. Zpracování projektové dokumentace a získání stavebního povolení zajišťuje společnost AŽD Praha s.r.o., která požádala stavební odbor Městského úřadu ve Žďáru nad Sázavou o vydání stavebního povolení. Stavební řízení bylo přerušeno, neboť žadatel nedoložil smlouvy, které by investora opravňovaly realizovat stavbu na pozemcích cizích vlastníků. Jedná se o pozemky ve vlastnictví města Žďár nad Sázavou a pozemek ve vlastnictví ČR, příslušnost hospodaření pro Ředitelství sinic a dálnic ČR na katastrálním území Zámek Žďár.
Do doby předložení těchto smluv nebude stavební řízení uzavřeno a Kraj Vysočina nezíská stavební povolení na uvedenou stavbu.
Návrh řešení OM navrhuje s ohledem na skutečnost, že pro vydání stavebního povolení je třeba předložit smlouvu, která by kraji umožňovala realizovat výše uvedenou na cizích pozemcích, uzavřít s vlastníky pozemků smlouvy zakládající právo provést stavbu dle příslušných ustanovení zákona č. 183/2006 Sb. stavební zákon. Smlouvy nejsou předkládány, jedná se o standardní smlouvy.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít mezi Krajem Vysočina na straně investora a vlastníky pozemků dle materiálu
RK-06-2012-08, př. 1 smlouvy zakládající právo provést stavbu Dynamický zpomalovací semafor pro vozidla s poptávkovým chodeckým přechodem pro chodce s detekcí vozidel v obou směrech na komunikaci I/37 v obci Žďár nad Sázavou , kterou budou dotčeny pozemky v k.ú. Zámek Žďár.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 3. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz