Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-20-2011-11

RK-20-2011-11.doc  RK-20-2011-11pr01.doc  RK-20-2011-11pr02.pdf
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-20-2011-11
NázevUzavření nepojmenované smlouvy - k.ú. a obec Moravec
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření nepojmenované smlouvy mezi krajem Vysočina a obcí Moravec, která umožní obci zrealizovat opatření Regenerace zeleně obce Moravec .
Na OM se obrátila obec Moravec se žádostí o uzavření smlouvy, která obci umožní provést opatření nutná pro stabilizaci a obnovu doprovodných dřevin mimo jiné na pozemku par. č. 330/1 v k.ú. a obci Moravec. Tento pozemek je ve vlastnictví kraje, nachází se v intravilánu obce a rostou na něm stromy ve špatném zdravotním stavu, které z hlediska bezpečnosti potřebují odborný zásah. Obec má v úmyslu čerpat na regeneraci zeleně dotační prostředky a musí jako jeden z dokladů předložit smlouvu s vlastníkem dotčeného pozemku a stromů na něm rostoucích o souhlasu s realizací opatření.
Obdobná smlouva již byla s obcí Moravec uzavřena v roce 2009 (usnesení 1299/28/2009/RK), později byla doplněna dodatkem č. 1, ale obec dotační prostředky nezískala a opatření se nerealizovala. Z tohoto důvodu se obrací na kraj opětovně a předložila návrh nepojmenované smlouvy, kterou je třeba správci dotačních prostředků předložit.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít s obcí Moravec smlouvu o souhlasu s realizací opatření, kterou kraj umožní obci Moravec zrealizovat opatření Regenerace zeleně obce Moravec . Opatření budou spočívat ve stabilizaci stávajících stromů a obnově doprovodných dřevin rostoucích na pozemku par. č. 330/1 v k.ú. a obci Moravec. Obec Moravec jako realizátor opatření se ve smlouvě zavazuje, že po dobu 10 let bude zajišťovat následnou péči a údržbu obnovených dřevin.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít mezi krajem Vysočina a obcí Moravec nepojmenovanou smlouvu, která bude sloužit jako jeden z podkladů pro podání žádosti obce Moravec o dotační prostředky na opatření Regenerace zeleně obce Moravec .
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočina, provoz Žďár nad Sázavou již v roce 2009 souhlasila s uzavřením takového smlouvy.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít mezi krajem Vysočina, na straně vlastníka pozemku par. č. 330/1 a dřevin na pozemku rostoucích a obcí Moravec, na straně realizátora opatření, nepojmenovanou smlouvu, která umožní obci Moravec zrealizovat opatření Regenerace zeleně obce Moravec mimo jiné na pozemku par. č. 330/1 v k.ú. obci Moravec dle materiálu
RK-20-2011-11, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín. 30. 6. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz