Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-16-2011-19

RK-16-2011-19.doc  RK-16-2011-19pr01.doc
Číslo materiálu19
Číslo jednacíRK-16-2011-19
NázevŽádost o změny v projektu Pavilon urgentní a intenzivní péče
Zpracoval I. Fryšová, S. Lemperová
Předkládá I. Fryšová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o žádost o změny v projektu Pavilon urgentní a intenzivní péče (dále jen PUIP ).
V rámci složité situace v oblasti zdravotnictví v České republice na přelomu 2010 - 2011 byl z důvodu možného nezajištění udržitelnosti projektu PUIP a tím pádem hrozby vracení finančních prostředků ze strukturálních fondů v řádech stamilionů korun posunut začátek fyzické realizace PUIP. Z tohoto důvodu je nutné adekvátně posunout termín ukončení realizace projektu. Z důvodu maximalizace výše přidělené dotace je rovněž nutné požádat o změnu finančního plánu projektu.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen ORR ) navrhuje Radě kraje Vysočina rozhodnout podat Protokol o provedení změny a souhlas se změnou uvedený v materiálu RK-16-2011-19, př. 1., kde je popsána žádost o změnu harmonogramu projektu, předpokládané plnění indikátorů projektu a finanční plán projektu.
StanoviskaOdbor ekonomický:
Na realizaci projektu PUIP byl usnesením zastupitelstva kraje schválen převod finančních prostředků z FSR nebo cizích zdrojů v celkové výši 413 mil. Kč. V podkladech pro zpracování rozpočtového výhledu na následující roky jsme počítali s financováním projektu po jednotlivých etapách, proto zde jsou zahrnuty výdaje i příjmy v jednotlivých letech realizace projektu. V případě, že se přistoupí k systému jedné žádosti o platbu po ukončení realizace projektu, bude třeba tyto údaje změnit.
V současné době jsou potřebné finanční prostředky zajištěny převodem z FSR, úvěrem EIB (projekt je zařazen do projektu Regionální infrastruktura kraje Vysočina B), případně kontokorentním úvěrem. Vyšší míra spolufinancování z prostředků RR při jednorázovém vyúčtování je pro kraj ekonomicky výhodnější než v současné době očekávaných 27,16% v případě vyúčtovávání po jednotlivých etapách.
Odbor majetkový souhlasí s posunem dokončení projektu s ohledem na pozdější předání staveniště dodavateli oproti původnímu předpokladu.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
podat Protokol o provedení změny a souhlas se změnou projektu Pavilon urgentní a intenzivní péče dle materiálu RK-16-2011-19, př. 1;
ukládá
odboru regionálního rozvoje předložit Protokol o provedení změny a souhlas se změnou projektu Pavilon urgentní a intenzivní péče dle materiálu RK-16-2011-19, př. 1 Úřadu regionální rady ROP JV.
Odpovědnost ORR
Termín 6. 5. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz