Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-10-2011-29

RK-10-2011-29.doc  RK-10-2011-29pr01.doc
Číslo materiálu29
Číslo jednacíRK-10-2011-29
NázevTransformace Ústavu sociální péče pro mentálně postižené Těchobuz, příspěvkové organizace
Zpracoval J. Bína, S. Měrtlová
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o záměr transformovat Ústav sociální péče pro mentálně postižené Těchobuz, příspěvkovou organizaci (dále jen ÚSPMP Těchobuz). Záměr je blíže popsán v materiálu RK-10-2011-29, př. 1.
Resort sociálních věcí se zabývá transformací ústavů sociální péče. Využitím prostředků z Integrovaného operačního programu by bylo možné zajistit integraci klientů do společnosti ubytováním v nově postavených domcích včetně souběžné výstavby objektu se zázemím pro sociální služby a denní aktivity klientů. Rada kraje se již zabývala transformací ÚSP Jinošov, ÚSPMP Těchobuz je další organizací zařazenou do Individuálního projektu odboru sociálních služeb a sociálního začleňování MPSV Podpora transformace sociálních služeb .

Rada kraje uloží na základě souhlasu s transformačním záměrem ÚSPMP Těchobuz příslušným odborům krajského úřadu zahájit přípravu transformace, zahájit jednání o pořízení nemovitostí vhodných k realizaci záměru transformace a prověřit možnost prodeje areálu ÚSP.
Proběhnou jednání o umístění objektů bydlení a získání pozemků pro výstavbu s městy a obcemi a rovněž budou prověřovány možnosti prodeje a dalšího využití nemovitostí v areálu ÚSP. OM zadá prověření podmínek pro výstavbu objektů bydlení a objektu zázemí pro realizaci transformace ÚSPMP a ve spolupráci s projektanty připraví návrhy stavebního řešení těchto objektů.
Návrh řešení Odbor sociálních věcí předkládá radě kraje k projednání záměr transformace Ústavu sociální péče pro mentálně postižené Těchobuz popsaný v materiálu RK-10-2011-29, př. 1 s návrhem usnesení na jeho schválení a uložení zajištění přípravy realizace záměru odboru sociálních věcí, majetkovému odboru a ředitelce uvedené příspěvkové organizace. Příprava realizace bude zahrnovat především zpracování transformačního plánu ÚSPM Těchobuz, posouzení vhodnosti lokalit a nemovitostí pro účely transformace, přípravu jejich pořízení a zpracování stavebního řešení jednotlivých objektů.
StanoviskaStanoviska k materiálu nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
záměr transformace Ústavu sociální péče pro mentálně postižené Těchobuz, příspěvkové organizace, dle materiálu RK-10-2011-29, př. 1;
ukládá
odboru sociálních věcí a majetkovému odboru zajistit přípravu záměru transformace Ústavu sociální péče pro mentálně postižené Těchobuz, příspěvkové organizace, dle materiálu
RK-10-2011-29, př. 1 k realizaci a k financování z Integrovaného operačního programu.
Odpovědnost odbor sociálních věcí, odbor majetkový
Termín 31. 12. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz