Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-34-2010-27

RK-34-2010-27.doc  RK-34-2010-27pr01.doc
Číslo materiálu27
Číslo jednacíRK-34-2010-27
NázevNávrh na zařazení nové akce Nemocnice Pelhřimov - Demolice objektů, úprava vjezdů a ostatních objektů do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 a rozpočtové opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek
Zpracoval J. Krejčí
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje kapitoly Nemovitý majetek.
Záměrem je demolice objektu stávající staré vrátnice (p.p.č.1676/1 k.ú. Pelhřimov), která uvolní místo pro úpravu hlavního vjezdu do nemocnice, stavební úpravy hlavního a pomocného technického vjezdu do areálu, spočívají v rozšíření na obousměrné komunikace, rozdělené ostrůvkem se závorami, zřízení chodníků pro pěší a úpravě oplocení. Dále budou vybudovány areálové rozvody NN a slaboproudu pro potřeby kartového systému, domácího telefonu a sítě obslužných a bezobslužných pokladen nemocnice. Systém předpokládá i zavedení kartového systému placení stravy včetně dodání karet a čipů, licence SW a jeho správy.
Nemocnice Pelhřimov má zpracovanou přípravnou projektovou dokumentaci akce.
Součástí akce je navržena i demolice objektu bývalé lékárny (p.p.č.1678 k.ú. Pelhřimov) a sousedícího provozního objektu (p.p.č. 1679/1 k.ú.Pelhřimov), po jejichž odstranění by byl tento prostor upraven pouze sadovými úpravami. Oba objekty jsou dlouhodobě nevyužívané, ve špatném stavebně technickém stavu a jejich odstranění otevře prostor před areálem nemocnice. O odkoupené jednoho z objektů byl projeven zájem ze strany fyzických osob. Manželé Pliešovských projevili zájem o odkoupení pozemku par. č. 1679/1 a budovy č.p. 414 na něm postavené. Dle jejich žádosti by objekt demolovali a zřídili zde parkoviště a tím řešili stísněné prostory kolem svého domu č.p. 1974. Karel Torner projevil zájem o odkoupení téhož majetku se záměrem zřízení prodejny.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje zařazení nové akce Nemocnice Pelhřimov - Demolice objektů, úprava vjezdů a ostatních objektů do rozpočtu kraje Vysočina, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 Investice ve zdravotnictví. Odbor majetkový navrhuje vypsání výběrového řízení tak, aby zahájení akce bylo ještě v roce 2010 (demolice objektu lékárny a provozního objektu). Dokončení akce se předpokládá do června 2011.
Finanční krytí realizace stavebních prací navrhuje OM z kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M6 - Investice v kultuře (akce Muzeum Vysočiny Pelhřimov - Vybudování depozitáře ). Předpokládaná cena je dle projektového rozpočtu 5 mil. Kč včetně DPH.
S ohledem na zájem otevření prostoru před areálem nemocnice - pod nově zrekonstruovanou hlavní lůžkovou budovou navrhuje OM žádostem fyzických osob o odkoupení objektu nevyhovět. Obě budovy před areálem nemocnice budou zdemolovány a prostor následně může být upraven do parkové podoby nebo pro jiné veřejné využití bez další výstavby nových objektů.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k rozpočtovému opatření v rámci, kapitoly Nemovitý majetek a k zařazení nové akce do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
* zařadit novou akci Nemocnice Pelhřimov - Demolice objektů, úprava vjezdů a ostatních objektů do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Investice ve zdravotnictví;
* nezveřejnit záměr prodeje pozemku par. č. 1679/1 zastavěná plocha a nádvoří o výměře 247 m2 a budovy č.p. 414, stavba občanského vybavení na něm postavené v k.ú. a obci Pelhřimov;
schvaluje
rozpočtové opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek spočívající ve zvýšení přílohy M4 -Investice ve zdravotnictví o částku 1 900 tis. Kč při současném snížení přílohy M6 - Investice v kultuře o částku 1 900 tis. Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín listopad 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz