Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-16-2010-31

RK-16-2010-31.doc  RK-16-2010-31pr1.pdf  RK-16-2010-31pr2.doc
Číslo materiálu31
Číslo jednacíRK-16-2010-31
NázevProjekt EGEI - Platforma pro elektrotechniku a komunikační technologie
Zpracoval I. Fryšová
Předkládá I. Fryšová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o schválení druhého podání projektu s účasti kraje Vysočina jako partnera projektu EGEI - platforma pro elektrotechniku a komunikační technologie v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost MŠMT, prioritní osa 2.4 Partnerství a sítě (dále jen projekt ).

Usnesením č. 0407/10/2009/RK Rady kraje Vysočina ze dne 16. 3. 2010 byla schválena účast kraje Vysočina jako partnera v projektu EGEI - Platforma pro elektrotechniku a komunikační technologie v rámci Vzdělávání pro konkurenceschopnost MŠMT, prioritní osa 2.4. Partnerství a sítě (Rada kraje schvaluje účast kraje Vysočina jako partnera v projektu EGEI - Platforma pro elektrotechniku a komunikační technologie v rámci Vzdělávání pro konkurenceschopnost MŠMT, prioritní osa 2.4 Partnerství a sítě; prohlašuje skutečnosti uvedené v materiálu RK-10-2009-20, př. 2 a ukládá odboru regionálního rozvoje spolupracovat na přípravě projektové žádosti s žadatelem projektu EGEI - Platforma pro elektrotechniku a komunikační technologie).

Cílem projektu bylo:
- podpora spolupráce mezi institucemi terciálního vzdělávání, výzkumnými a vývojovými pracovišti a podnikatelským a veřejným sektorem, včetně vytváření komunikačních a interaktivních platforem,
- podpora vzdělávacích a školících aktivit vedoucích ke zvýšení vzájemné spolupráce mezi vzdělávacími institucemi a vývojovými pracovišti a podnikatelským a veřejným sektorem,
- odborné praxe studentů a akademických a vědeckých pracovníků v soukromém a veřejném sektoru.
Partneři projektu byli zástupci výzkumných a vývojových pracovišť, podnikatelského a veřejného sektoru: Mendelova zemědělská a lesnická Univerzita v Brně, Ústav přístrojové techniky AVČR v Brně, Vysoká škola polytechnická Jihlava, VOŠ strojní Olomouc, ABB s.r.o., Honeywell, Siemens s.r.o., Elektrika.cz, Global Design Centre s.r.o., Jihomoravský kraj, kraj Vysočina.

Projekt získal při prvním podání v roce 2010 podporu, ale z důvodu krácení rozpočtu projektu ze strany poskytovatele dotace se hlavní partner projektu, kterým je Vysoké učení technické v Brně, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií (dále jen hlavní partner ), rozhodl projekt nerealizovat.
V současné době oslovil hlavní partner projektu opět všechny partnery, zda se chtějí do projektu zapojit při jeho druhém podání do Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost MŠMT, prioritní osa 2.4. Partnerství a sítě, viz materiál RK-16-2010-31, př.1.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen ORR ) navrhuje připojit se k přípravě projektu jako projektový partner, neboť se jedná o možnost prohlubování spolupráce mezi vzdělávacími institucemi, vývojovými pracovišti a podnikatelským a veřejným sektorem.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
účast kraje Vysočina jako partnera v projektu EGEI - Platforma pro elektrotechniku a komunikační technologie v rámci Vzdělávání pro konkurenceschopnost MŠMT, prioritní osa 2.4 Partnerství a sítě;
prohlašuje
skutečnosti uvedené v materiálu RK-16-2010-31, př. 2;
ukládá
odboru regionálního rozvoje spolupracovat na přípravě projektové žádosti s žadatelem projektu EGEI - Platforma pro elektrotechniku a komunikační technologie - Vysokým učením technickým v Brně, Fakultou elektrotechniky a komunikačních technologií.
Odpovědnost ORR
Termín 30. 6. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz