Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-16-2010-06

RK-16-2010-06.doc  RK-16-2010-06pr1.doc
Číslo materiálu06
Číslo jednacíRK-16-2010-06
NázevStavební záměr SUPŠ Jihlava - Helenín, rekonstrukce objektu
Zpracoval J. Krejčí
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je vlastníkem objektu bývalých skladů Ministerstva vnitra umístněného v Jihlavě - Heleníně, ulici Hálkově 50/4979, k.ú. Helenín par. č. 339/1, 339/2, 342, 344/1, 345, 346, 347, 348/1, 348/2. Předmětem tohoto stavebního záměru je využití stávajícího areálu v Heleníně pro potřeby Střední školy stavební jako centrum praktické výuky učebních oborů, dále pak pro Muzeum Vysočiny Jihlava jako depozitáře a také pro Střední uměleckoprůmyslovou školu k vytvoření nových prostor pro výuku.
V materiálu RK-16-2010-06 př.1 je předkládán radě kraje k projednání stavební záměr SUPŠ Jihlava - Helenín, rekonstrukce objektu (výkresová část stavebního záměru bude k dispozici na jednání rady kraje). Cílem projektu je vytvoření funkčního areálu k zajištění provozu Střední školy stavební, Střední uměleckoprůmyslové školy a Muzea Vysočiny v Jihlavě. Jedná se o komplex několika objektů, které budou zrekonstruovány pro nové účely a využití. Součástí uvažovaného stavebního záměru bude jak vlastní rekonstrukce budov, tak i nové napojení areálu na inženýrské sítě stejně jako nově provedené zpevněné a zatravněné plochy včetně nového přístupu a oplocení komplexu.
Odbor majetkový nechal ve spolupráci s odborem školství, mládeže a sportu a odborem kultury a památkové péče pro stanovení základních požadavků na rekonstrukci zpracovat projekt stavebního záměru k využití areálu Kraje Vysočina v Heleníně pro účely praktického vyučování Střední školy stavební Jihlava, Střední uměleckoprůmyslové školy Jihlava-Helenín a depozitář Muzea Vysočiny Jihlava, který bude podkladem pro navazující projektovou přípravu akce.
Návrh řešení Návrh usnesení předpokládá schválení předloženého stavebního záměru. V případě schválení stavebního záměru OM zahájí projektovou přípravu, která je kryta schváleným rozpočtem kraje pro rok 2010. Realizace stavby bude odvislá od finančního krytí v rozpočtech kraje na následující roky.
StanoviskaOdbor školství, mládeže a sportu: předkládaný stavební záměr je v souladu s koncepčním řešením zajištění podmínek pro praktickou výuku žáků jihlavských středních odborných škol (zejména střední školy stavební a střední uměleckoprůmyslové školy). Do rekonstruovaných prostor bude přesunuta výuka z pronajímaných nebo nevhodných prostor, které budou opuštěny.
Odbor kultury a památkové péče podporuje schválení předloženého stavebního záměru, rekonstrukci objektu bývalých skladů Ministerstva vnitra.
Odbor ekonomický:
Projekt SUŠS Jihlava - Helenín, přestavba objektu byl zařazen do projektu Regionální infrastruktura Vysočiny B , který by měl být spolufinancován z prostředků úvěru od EIB. Schválení úvěrové smlouvy bude předloženo do červnového zastupitelstva. Podmínkou čerpání úvěru od EIB je povinnost dokrytí min. 50 % nákladů projektu z vlastních zdrojů kraje. S požadovanými prostředky bude nutné počítat při tvorbě rozpočtu na rok 2011 a 2012.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
stavební záměr SUPŠ Jihlava - Helenín, rekonstrukce objektu dle materiálu
RK-16-2010-06, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 25. 5. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz