Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-16-2010-02

RK-16-2010-02.doc  RK-16-2010-02pr1.pdf
Číslo materiálu02
Číslo jednacíRK-16-2010-02
NázevUzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene pro stavbu Zdravotnická záchranná služba kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Kamenice nad Lipou
Zpracoval J.Krejčí
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o uzavření smlouvy o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene na pozemku třetí osoby pro přeložku telekomunikačního vedení Telefónica O2 Czech Republic, a.s.
Kraj Vysočina je investorem stavby Zdravotnická záchranná služba kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Kamenice nad Lipou v k. ú. Kamenice nad Lipou. Tato stavba si vynutila mimo jiné i přeložku telekomunikační sítě, a to do pozemku par. č. 487 v k. ú. Kamenice nad Lipou, obec Kamenice, vedeném na LV 1485. Vlastníkem předmětného pozemku je ČR - Ministerstvo vnitra, se sídlem Nad Štolou 936/3, Praha 7.
Z tohoto důvodu je nutné přistoupit s vlastníkem pozemku, který bude dotčen touto vynucenou přeložkou, k uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene. Věcné břemeno bude spočívat v užívání části pozemku za účelem zřízení (uložení), provozu, údržby a oprav podzemního vedení veřejné komunikační sítě, jehož přesný rozsah bude po dokončení stavby vymezen geometrickým plánem.
Telefónica O2 Czech Republic,a.s. je vlastníkem vedení a zařízení veřejné komunikační sítě, které bude umístěno v pozemku p.č. 487 v k. ú. Kamenice nad Lipou. Kraj Vysočina uzavřel s budoucím oprávněným tj. Telefónica O2 Czech Republic,a.s. se sídlem Praha 4, Za Brumlovkou 2/266, PSČ 140 22, Smlouvu o provedení překládky podzemního a zařízení veřejné komunikační sítě.
Věcné břemeno bude zřízeno za úplatu stanovenou aktuálním znaleckým posudkem ke dni podpisu následné smlouvy o zřízení věcného břemene, nejméně však ve výši 10 000 Kč. K úplatě bude připočtena DPH podle platných obecně závazných právních předpisů. Zpracování znaleckého posudku zajistí na vlastní náklady stavebník vynucené překládky komunikačního vedení.
Pokud budoucí oprávněný nezíská k pozemku právo zřídit příslušné stavby, nemohou být vydána potřebná rozhodnutí dle zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje radě kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene užívání části pozemku p.č. 487 v k. ú. Kamenice nad Lipou mezi vlastníkem pozemku a společností Telefónica O2 Czech Republic, a.s. jako budoucím oprávněným, za účelem zřízení (uložení), provozu, údržby a oprav podzemního vedení veřejné komunikační sítě, kdy účastníkem této smlouvy bude i kraj Vysočina jako stavebník vynucené překládky, kterému bude uložena povinnost uhradit budoucímu povinnému z věcného břemene úplatu stanovenou aktuálním znaleckým posudkem, nejméně však ve výši 10 000 Kč, ke které bude připočtena DPH podle platných obecně závazných právních předpisů. Smlouva bude uzavřena s vlastníkem dotčeného pozemku v rozsahu dle materiálu RK-16-2010-02.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
* uzavřít smlouvu o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene mezi vlastníkem pozemku a společností Telefónica O2 Czech Republic,a. s., se sídlem Praha 4, Za Brumlovkou 2/266, PSČ 140 22 na užívání části pozemku p.č. 487 v k. ú. Kamenice nad Lipou, obec Kamenice za účelem zřízení (uložení), provozu, údržby a oprav podzemního vedení veřejné komunikační sítě s tím, že účastníkem smlouvy bude i kraj Vysočina jako stavebník vynucené překládky veřejné komunikační sítě;
* uhradit budoucímu povinnému z věcného břemene jednorázovou úhradu za zřízení věcného břemene ve výši dle materiálu RK-16-2010-02.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 6. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz