Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-34-2009-46

RK-34-2009-46.doc
Číslo materiálu46
Číslo jednacíRK-34-2009-46
NázevOdstranění stavby v areálu Nemocnice Třebíč
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o odstranění stavby v areálu Nemocnice Třebíč.
Nemocnice Třebíč, příspěvková organizace požádala dopisem ze dne 14. 10. 2009 (doručeno dne 22. 10. 2009) o schválení demolice dřevěného skladu postaveného na pozemku par. č. 995/1 v k. ú. Třebíč. Jedná se o nevyužívanou budovu nezapsanou v katastru nemovitostí. Nemocnice Třebíč tuto budovu nevyužívá, nepotřebuje ji ke své činnosti a s ohledem na její havarijní stav navrhuje její odstranění. Pozemek uvolněný demolicí by měl být v budoucnu využit pro novostavbu výjezdového stanoviště Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina, respektive pro zřízení nového příjezdu k této novostavbě, který by současně sloužil jako zadní vjezd do areálu nemocnice. O realizaci záměru nového výjezdového stanoviště nebylo zatím rozhodnuto.
Návrh řešení OM navrhuje odstranit budovu nezapsanou v katastru nemovitostí stojící na pozemku par. č. st. 995/1 v k. ú. Třebíč z důvodu velmi špatného stavebního stavu. Budova je dlouhodobě nevyužívaná a zchátralá. OM ve spolupráci s Nemocnicí Třebíč na základě kladného projednání v radě kraje zajistí souhlas příslušného stavebního úřadu s odstraněním budovy a Nemocnice Třebíč zajistí i vlastní demolici prostřednictvím externího dodavatele. Podle informací poskytnutých nemocnicí je předjednána možnost realizace demolice bez vynaložení finančních výdajů (dodavatel zdemoluje stavbu za to, že využije dřevo z demolované stavby.
StanoviskaOZ souhlasí s odstraněním budovy.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s odstraněním budovy dřevěného skladu postaveného na pozemku par. č. st. 995/1 v k. ú. Třebíč;
ukládá
* Krajskému úřadu kraje Vysočina, odboru majetkovému ve spolupráci s Nemocnicí Třebíč, příspěvkovou organizací požádat o vydání rozhodnutí o odstranění dřevěného skladu postaveného na pozemku par. č. st. 995/1 v k. ú. Třebíč;
* řediteli Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace zajistit demolici budovy dřevěného skladu postaveného na pozemku par. č. st. 995/1 v k. ú. Třebíč.
Odpovědnost odbor majetkový, ředitel Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace
Termín 31. 12. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz