Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-28-2009-15

RK-28-2009-15.doc
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-28-2009-15
NázevProvize za telefonii - návrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Informatika
Zpracoval K. Mayerová
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina v roce 2008 zrealizoval výběr nového poskytovatele mobilních a pevných telekomunikačních služeb. Zakázky byly zadány formou centralizovaného zadání. Centralizované zadání a poradenské a koordinační činnosti proběhly ve spolupráci s firmou Anderson Consulting, s. r. o. Cílem této spolupráce bylo dosáhnout optimalizace nákladů formou sjednocení parametrů telekomunikačních služeb centralizací jejich nákupu a realizací nadlimitní veřejné zakázky na výše uvedené služby.
Na základě Mandátní smlouvy a Dodatku č. 1 k této smlouvě se kraj Vysočina zavázal zaplatit firmě provizi z realizovaných úspor. Celkové úspory na pevné a mobilní telefonii vzniklé na základě centrální zakázky u 113 organizací kraje činí celkem 11 mil. Kč ročně. Výše provize byla stanovena na částku 1 500 000 Kč bez DPH. Smlouvou o společném postupu zadavatelů při centralizovaném zadávání ze dne 17. 10. 2007 se příspěvkové organizace zavázali podílet se na úhradě výše uvedené odměny pro koordinátora veřejných zakázek na pevnou a mobilní telefonii.
Návrh řešení Na základě proběhlých jednání s odborem ekonomickým a ředitelkou pro Sekci ekonomiky a podpory navrhuje odbor informatiky schválit rozpočtové opatření spočívající ve snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 1 785 tisíc Kč při současném navýšení kapitoly Informatika, § 6172 Činnost regionální správy o částku 1 785 tisíc Kč za účelem úhrady provize firmě Anderson Consulting, s. r. o.
Podíl příspěvkových organizací na provizi pro společnost Anderson Consulting, s. r. o., bude řešen formou rozpočtových úprav, tzn. snížením příspěvku na provoz jednotlivých příspěvkových organizací nebo přefakturací. Od příspěvkových organizací by se tedy měla vrátit částka snížená o podíl Krajského úřadu kraje Vysočina, který činí 91 tisíc Kč bez DPH.
StanoviskaOdbor ekonomický: Aktuální stav kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 2. 9. 2009 je 10 838 tis. Kč.
Ředitelka Sekce ekonomiky a podpory:
Doporučuji schválit uvedené rozpočtové opatření (vyplývá ze smluvního vztahu). Konečná varianta procesního řešení získání příslušného podílu od každé zřizované organizace (tzn. předfakturace nebo krácení příspěvku na provoz), bude vybrána po analýze rizik.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Informatika, § 6172 Činnost regionální správy o částku 1 785 tisíc Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 1 785 tisíc Kč určenou na úhradu provize firmě Anderson Consulting, s. r. o.
Odpovědnost odbor informatiky, odbor ekonomický
Termín 30. 10. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz