Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-28-2009-06

RK-28-2009-06.doc
Číslo materiálu06
Číslo jednacíRK-28-2009-06
NázevUzavření nepojmenované smlouvy - k.ú. a obec Moravec
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření nepojmenované smlouvy týkající se revitalizace zeleně rostoucí na krajských pozemcích v intravilánu obce Moravec.
Na odbor majetkový se obrátila obec Moravec se žádostí o uzavření nájemní smlouvy na část pozemků par. č. 330/1 - ost. plocha, silnice a par. č. 330/34 - ost. plocha silnice v k.ú. a obci Moravec za účelem zajištění péče o stromy rostoucí na těchto pozemcích. Dotčená část pozemků se nachází v průjezdním úseku silnice a z tohoto důvodu péče o zeleň přísluší obci. Obec hodlá na revitalizaci stromů využít dotací z fondů Operačního programu životního prostředí na obnovu - rekonstrukci zeleně v obci. Předpokladem pro získání dotace je uzavření smluvního vztahu s vlastníkem pozemků, na nichž stromy rostou.
Uvedené pozemky jsou pozemky silniční, zastavěné tělesem silnic II/360 a II/389 a jejich pronájem by byl problematický (bylo by třeba GP vymezit část pozemků, z nichž stromy rostou). Z tohoto důvodu bylo dohodnuto uzavření nepojmenované smlouvy o souhlasu s realizací opatření, kterou kraj umožní obci Moravec realizovat opatření spočívající v rekonstrukci a revitalizaci předmětné zeleně.
Pozemky par. č. 330/1 a par. č. 330/34 v k.ú. a obci Moravec jsou ve vlastnictví kraje Vysočina jsou ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001. Zřizovací listinou byly dány do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Žďár nad Sázavou, resp. podle Rozhodnutí o sloučení příspěvkových organizací vydaného krajem Vysočina svěřeny do správy organizace s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít s obcí Moravec smlouvu o souhlasu s realizací opatření umožňující obci zrealizovat opatření Rekonstrukce a revitalizace zeleně v obci Moravec mimo jiné i na pozemcích par. č. 330/1 a par. č. 330/34 v k.ú. a obci Moravec, které jsou vlastnictvím kraje Vysočina. Uvedená smlouva bude sloužit jako jeden z podkladů žádosti o dotaci z fondů Operačního programu životního prostředí na obnovu - rekonstrukci zeleně v obci. Obdobná smlouva byla již v minulosti s jinou obcí uzavřena a obec dotaci získala.
Usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít nepojmenovanou smlouvu mezi krajem Vysočina obcí Moravec, umožňující obci Moravec realizovat opatření spočívající v rekonstrukci a revitalizaci předmětné zeleně.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Žďár nad Sázavou souhlasí s uzavřením smlouvy.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít nepojmenovanou smlouvu mezi krajem Vysočina a obci Moravec umožňující obci zrealizovat opatření Rekonstrukce a revitalizace zeleně v obci Moravec mimo jiné i na pozemcích par. č. 330/1 a par. č. 330/34 v k.ú. a obci Moravec.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 10. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz