Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-28-2009-02

RK-28-2009-02.doc
Číslo materiálu02
Číslo jednacíRK-28-2009-02
NázevUzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene a smlouvy o budoucí kupní smlouvě - k.ú. Dolní Krupá u Havlíčkova Brodu
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření budoucích smluv s vlastníkem pozemků, které mají být dotčeny stavbou Silnice II/344 Dolní Krupá .
Na odbor majetkový se obrátila Krajská správa a údržba silnic Vysočiny se žádostí o pomoc při majetkoprávní přípravě uvedené stavby. Touto stavbou budou mimo jiné dotčeny pozemky par. č. 1504/6 - ostatní plocha silnice a par. č. 1542 - vodní plocha v k.ú. Dolní Krupá u Havlíčkova Brodu. Dle záborového elaborátu má být pozemek par. č. 1504/6 dotčen trvalým záborem a na pozemku par. č. 1542 má být zřízeno věcné břemene. Vlastníkem těchto pozemků je Česká republika, příslušnost hospodaření má Zemědělská vodohospodářská správa, Brno. Vzhledem k tomu, že tato organizace neuzavírá smlouvy zakládající právo provést stavbu, je třeba řešit smluvní vztah, který by umožnil KSUSV požádat o vydání územního a stavebního povolení. Dle telefonického dotazu je možné řešit vzniklou situaci uzavřením smlouvy o budoucí kupní smlouvě a smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene. Uzavření těchto smluv však není v pravomoci Krajské správy a údržby silnic Vysočiny.
Návrh řešení OM navrhuje zahájit jednání s ČR - Zemědělskou vodohospodářskou správou o uzavření smlouvy o budoucí kupní smlouvě na část pozemku par. č. 1504/6 a dále smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na pozemku par. č. 1542 v k.ú. Dolní Krupá u Havlíčkova Brodu. Pozemek par. č. 1504/6 bude zastavěn silničním tělesem (asfaltový kryt a zčásti dlažba) a pozemek par. č. 1542 bude zastavěn mostkem na Krupským potokem. V případě kladného rozhodnutí vlastníka pozemků, navrhuje OM uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na užívání části pozemku par. č. 1542 pro stavbu Silnice II/344 Dolní Krupá za cenu dle znaleckého posudku a smlouvu o budoucí kupní smlouvě na část pozemku par.č. 1504/6 za cenu stanovenou znaleckým posudkem.
Usnesení předpokládá zahájit jednání s ĆR - Zemědělskou vodohospodářskou správou o uzavření výše uvedených smluv, rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí kupní smlouvě.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny je investorem stavby Silnice II/344 Dolní Krupá a uzavření výše uvedených smluv potřebuje pro získání územního a stavebního povolení.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
* zahájit jednání s ĆR - Zemědělskou vodohospodářskou správou, Hlinky 60/144, Brno -Pisárky, IČ: 00 020 451 o uzavření smlouvy o budoucí kupní smlouvě na část pozemku par. č. 1504/6 a dále smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na pozemku par. č. 1542 v k.ú. Dolní Krupá u Havlíčkova Brodu;
* uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na pozemku par. č. 1542 v k.ú. Dolní Krupá u Havlíčkova Brodu mezi ĆR - Zemědělskou vodohospodářskou správou na straně budoucího povinného a krajem Vysočina na straně budoucího oprávněného z věcného břemene;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí kupní smlouvě mezi ĆR - Zemědělskou vodohospodářskou správou, Hlinky 60/144, Brno -Pisárky, IČ: 00 020 451 na straně budoucího prodávajícího a krajem Vysočina na straně budoucího kupujícího na část pozemku par. č. 1504/6 v k.ú. Dolní Krupá u Havlíčkova Brodu za cenu stanovenou znaleckým posudkem.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 10. 11. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz