Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2009-28

RK-24-2009-28.doc
Číslo materiálu28
Číslo jednacíRK-24-2009-28
NázevZařazení nové akce Úprava pozemku par.č. 5999/3 v k.ú. Velké Meziříčí do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 rozpočtu
Zpracoval O. Homola
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje.
Kraj Vysočina bude realizovat akci Domov pro seniory Velké Meziříčí - novostavba . V současné době probíhá veřejná zakázka na výběr dodavatele stavby. Stavba bude spolufinancována z prostředků státního rozpočtu - ISPROFIN. Stavba se bude provádět na pozemku par.č. 5999/3. Tento pozemek je předmětem Smlouvy o budoucí darovací smlouvě mezi Městem Velké Meziříčí a krajem Vysočina.
V rámci zpracování projektové dokumentace stavby byly řešeny i záležitosti související se stavem pozemku a jeho úpravou. OM zajistil inženýrskogeologický průzkum. Nejdůležitějším výsledkem tohoto průzkumu je konstatování, že navážky, které se nacházejí na staveništi, jsou pro založení novostavby naprosto nevhodné a musí se kompletně odtěžit. Jedná se o cca 12.500 m3 materiálu. Tato situace byla projednána se zástupci města Velké Meziříčí a bylo dohodnuto, že nevhodnou zeminu lze přesunout na sousední městský pozemek. V rámci prováděcího projektu stavby byl zpracován návrh úpravy staveniště pro zahájení výstavby. Jedná se o zajištění takových úprav stávajícího terénu, které umožní bezproblémové vybudování staveniště a zahájení výkopových prací pro založení stavby.
Návrh řešení Návrh usnesení předpokládá rozhodnout o zařazení nové akce Úprava pozemku par.č. 5999/3 v k.ú. Velké Meziříčí do rozpočtu kraje - přílohy M4 - Investice v sociálních věcech na kapitole Nemovitý majetek. Finanční krytí akce bude zajištěno v rámci stávající výše přílohy M4 - Investice v sociálních věcech bez požadavku na navýšení kapitoly Nemovitý majetek.
Tyto práce je nutno provést v dostatečném předstihu před zahájením výstavby novostavby Domova pro seniory a zároveň v jiném finančním režimu. Tyto stavební práce není možno zařadit do programu ISPROFIN Domov pro seniory Velké Meziříčí - novostavba vzhledem k omezujícím finančním limitům na obestavěný prostor objektu. Tyto limity jsou dány programem Rozvoj a obnova materiálně technické základny sociálních služeb Ministerstva práce a sociálních věcí.
Výše nákladů podle zpracovaného rozpočtu je 2 346 425 Kč bez DPH. Byl vyzván jeden zhotovitel k podání nabídky a na základě prohlídky staveniště a předběžně dohodnutého termínu realizace je jeho nabídková cena 1 999 500 Kč bez DPH.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Úprava pozemku par.č. 5999/3 v k.ú. Velké Meziříčí do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Investice v sociálních věcech.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 31. 7. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz